Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έσερνε σκύλο – Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 75χρονος δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Έσερνε σκύλο – Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 75χρονος δράστης

Έσερνε σκύλο - Ζάκυνθος: Στον 75χρονο έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ

Σε καλύτερη κατάσταση φαίνεται να είναι το σκυλάκι που κακοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του στη Ζάκυνθο. Όπως αναφέρει η γυναίκα που πλέον το φροντίζει, το κακοποιημένο ζώο έχει πρησμένα πόδια και φαίνεται να πονάει από τις πληγές που του προξένησε ο δράστης. Ο 75χρονος, μετά την κακοποίηση που υπέστη το ζώο, προσπάθησε να το πλύνει, για να μην φαίνονται τα τραύματα. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη εχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (28.06.2023), κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, 75χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων. Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 75χρονου σε υπόθεση κακοποίησης αδέσποτου σκύλου, τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες (27.06.2023), στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου, έσερνε έχοντάς τον δεμένο στο πίσω μέρος αυτοκινήτου που οδηγούσε. Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, ενώ επιπλέον, σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των – 30.000- ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου».

Αφέθηκε ελεύθερος ο 75χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε ο 75χρονος που το μεσημέρι πέρασε την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου, όπου απολογήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Ζακύνθου και με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Σε βάρος του, είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων. Στον 75χρονο έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, τόνισε με ανάρτησή του στο Twitter ότι με «άμεσες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δε γίνονται αποδεκτές».

Το σκυλάκι απομακρύνθηκε από τον ιδιοκτήτη

Σημειώνεται ότι το σκυλάκι που είναι 10 ετών, απομακρύνθηκε άμεσα από τον 75χρονο ιδιοκτήτη του και νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο. Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου. Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε από τον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων, ο οδηγός με κτηνώδη συμπεριφορά, φαίνεται να έχει δέσει ένα σκυλάκι στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου του και να το σέρνει στην άσφαλτο. Μάλιστα, όταν ένας άλλος οδηγός που βλέπει το σκυλάκι να σέρνεται στον δρόμο ανήμπορο να αντιδράσει, του φωνάζει «πού το πας το σκυλί έτσι;», ο άνδρας απαντά ότι το είχε δέσει στο πορτ μπαγκάζ και έπεσε. Όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός όμιλος μετά τη σύσταση, ο άνδρας, ακινητοποίησε το όχημα, κατέβηκε από το ΙΧ και στη συνέχεια έβαλε το σκυλί μέσα στο πορτ μπαγκάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις