Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Μαΐου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Γεμιστά με κιμά, ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας
PLUS

Γεμιστά με κιμά, ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας

Εύκολα και γρήγορα ένα πιάτο της παραδοσιακής κουζίνας στο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τις κορυφές των ντοματών, αφήνοντας μια άκρη ακόμα κολλημένη για να δημιουργήσετε ένα καπάκι. Βγάλτε το εσωτερικό των ντοματών και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στύψτε τους χυμούς από τις ντομάτες.

Βήμα 2

Κόψτε τις κορυφές των πράσινων πιπεριών και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 4

Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι το μοσχάρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5

Ανακατέψτε το εσωτερικό της ντομάτας και το νερό στον κιμά, αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να πάρει βράση. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 6

Γεμίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα κιμά- ρυζιού και βάλτε τα καπάκια που κρατήσατε. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 7

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Γυρίστε τις πιπεριές και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και οι ντομάτες, περίπου 30 λεπτά ακόμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις