Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαθμοί Πανελλαδικών 2023 sms: “Κλείδωσε” η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Βαθμοί Πανελλαδικών 2023 sms: “Κλείδωσε” η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων

Βαθμοί Πανελλαδικών 2023 sms: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών

«Κλείδωσε», με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η ημερομηνία και ώρα της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα αναρτηθούν αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου, μετά τις 13:00. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Βαθμολογίες Πανελλαδικών online και με SMS

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στο https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες. Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.

Εκτίμηση για τις βάσεις:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φετινά θέματα δε διέφεραν αναφορικά με το βαθμό δυσκολίας με τα περσινά, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι καμία σημαντική μεταβολή δεν αναμένεται στις βαθμολογίες. Έτσι, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) δεν θα μεταβληθεί σημαντικά, αλλά αντιθέτως θα είναι κοντά στα περσινά επίπεδα, δεδομένου ότι επηρεάζεται από την επίδοση των βαθμολογιών των μαθημάτων του κάθε Επιστημονικού Πεδίου. Παρ’ όλ’ αυτά, η ΕΒΕ θα αποκλείσει περισσότερους 20.000 υποψηφίους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να την αποκτήσουν και δε θα είναι σε θέση να συμπληρώσουν ούτε και το Μηχανογραφικό. Τούτο δε μας εκπλήσσει διότι αυτό συνέβαινε και τις προηγούμενες χρονιές. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη χρονιά η ΕΒΕ για το 1ο Πεδίο ήταν 9,08, για το δεύτερο 9,50, για το τρίτο 9,62. Για το 4ο Πεδίο η ΕΒΕ διαμορφώθηκε στις 8,36 μονάδες, δηλαδή τη χαμηλότερη.

Η πρώτη εκτίμηση για το πως θα διαμορφωθεί η ΕΒΕ μπορεί να προκύψει αφού λάβουμε υπόψη μας το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και τις πρώτες πληροφορίες από βαθμολογικά κέντρα: σταθερότητα αναμένεται στο πρώτο και το δεύτερο πεδίο, ενώ στο τρίτο πεδίο μικρή πτώση στις υψηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές του τέταρτου πεδίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις