Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πάνω από 7 τρισ. από τη Σαουδική Αραβία έως το 2030 για την αγορά διάσημων ποδοσφαιριστών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 7 τρισ. από τη Σαουδική Αραβία έως το 2030 για την αγορά διάσημων ποδοσφαιριστών

Τα πετροδόλαρα ρέουν στα πόδια των γνωστών ποδοσφαιριστών.

Οι Σαουδάραβες μετά την άψογη και πρωτότυπη διοργάνωση του 22 Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, έδειξαν πως μπορούν να φέρουν αυτό το κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο! Με τις έξυπνες μπάλες. Με γήπεδα σωστά παλάτια! Με το χορτάρι στο τερέν να μοιάζει με…βελούδο! Με τις καθυστερήσεις που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ξεπέρναγαν ακόμη και τα 15 λεπτά. Και με πολλές άλλες εκπλήξεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε κάθε παιχνίδι, έδωσαν…ρέστα! Έτσι δίκαια όλοι βαθμολόγησαν την Σαουδικής Αραβία για την διοργάνωση με άριστα! Πρέπει επίσης να υπογραμμίσω ότι σε κάθε αγώνα οι οπαδοί ήταν εκδηλωτικοί χωρίς βέβαια να ξεφεύγουν από τα όρια! Γεγονός είναι πως το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το πρώτο που διεξήχθη στον Αραβικό Κόσμο. Και το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη εξ ολοκλήρου στην Ασία!

Η με άψογο τρόπο διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Άνοιξε ο δρόμος για μεγάλες μεταγραφές! Και φυσικά άρχισαν τα πετροδόλαρα να…ρέουν στα πόδια των διάσημων ποδοσφαιριστών αλλά και όχι μόνο! Οι σούπερ σταρ ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου (ακολουθούν οι του γκολφ!) «δέχθηκαν επίθεση» με δισεκατομμύρια δολάρια! Ο διεθνής Τύπος έγραψε. «Η Σαουδική Αραβία ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια στα πόδια των διάσημων ποδοσφαιριστών»! Έτσι με την λήξη των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την κατάκτηση του από την Αργεντινή, η ποδοσφαιρική δύναμη των Σαουδάραβων η Αλ Νασρ από το Ριάντ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο με το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κόστισε η…υπογραφή του διάσημου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή! Και αυτή ήταν μόνο η αρχή! Κάτι μήνες αργότερα ήρθε μετά από 14 χρόνια το τέλος του Καρίμ Μπενζεμά από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος ποδοσφαιρικός αστέρας δέχθηκε την «τρελή» πρόταση των Σαουδάραβων και με 200 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο έγινε δικός του! Έτσι ο Καρίμ Μπενζεμά για δυο χρόνια θα βάλει στον λογαριασμό του, 400 εκατομμύρια δολάρια, από την Αλ Ιτιχάντ! Όσα δηλαδή και ο Ρονάλντο από την Αλ Νασρ! Και με την ευκαιρία να υπογραμμίσω πως στόχος και σκοπός του πρίγκηπα είναι να ενισχύσει τις ομάδες με ότι καλύτερο έμψυχο υλικό υπάρχει στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα ώστε «να δημιουργηθούν δυο ανταγωνιστικά ντέρμπυ στις δυο μεγαλύτερες πόλεις» της Σαουδικής Αραβίας!

Από την…τσιμπίδα του Σαουδαραβικού Ποδοσφαίρου ξέφυγε ο μεγάλος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είπε όχι στην Αλ Χιλάλ που του προσέφερε για δυο χρόνια πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Προτίμησε την Αμερική και πήγε στο Μαϊάμι στην Ίντερ σχεδόν με τα ίδια χρήματα! Μάλιστα ο Μέσι αγόρασε ολόκληρο τον ένατο όροφο ενός αριστοκρατικού κτιρίου, συνολικής έκτασης 5.515 τετραγωνικών μέτρων. Όλη η κατοικία είναι πλήρως επιπλωμένη και το κελάρι περιλαμβάνει και 1.000 μπουκάλια κρασί!

Τώρα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως για τα επόμενα χρόνια και έως το 2030 οι Σαουδάραβες θα ξοδέψουν για ποδοσφαιρικές μεταγραφές διάσημων παικτών λίγο πάνω από επτά τρισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό που στο άκουσμα του και μόνο προκαλεί ρίγη αλλά και εντυπώσεις! Είναι γεγονός πως η Σαουδική Αραβία, που είναι το 58ο δημοφιλέστερο πρωτάθλημα στον κόσμο, λίγο πάνω από τη Serie C στην Ιταλία, έχει κάνει δυναμικά πλέον την εμφάνιση της στο διεθνές αθλητικό στερέωμα! Ένα είναι σίγουρο. Σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλάμε για το ποδοσφαιρικό θαύμα της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις