Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εργατικό ατύχημα – μετρό Θεσσαλονίκης: Άνδρας έπεσε στο κενό από ύψος 2,5 μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό ατύχημα – μετρό Θεσσαλονίκης: Άνδρας έπεσε στο κενό από ύψος 2,5 μέτρων

Εργατικό ατύχημα - μετρό Θεσσαλονίκης: Στο εργοτάξιο του μετρό

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, στον σταθμό Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, λίγο πριν τις 15:00, εργάτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων στο κενό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εργάτης βρισκόταν πάνω σε σκαλωσιά και εργαζόταν σε τοιχίο όταν για άγνωστη αιτία, βρέθηκε στο κενό. Άμεσα στο σημείο έσπευσε μηχανή ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες ακινητοποίησαν τη σπονδυλική στήλη του τραυματία και τον προετοίμασαν για ασφαλή μεταφορά στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως επειδή ο τραυματίας βρισκόταν σε αρκετά μεγάλο βάθος, χρειάστηκε να επιστρατευτεί η πλατφόρμα μεταφοράς προσωπικού του εργοταξίου για να ανασυρθεί από το σημείο. Ο τραυματίας παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει ανοιχτό κάταγμα κάτω άκρου, ενώ η ζωή του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

Λίγες ημέρες πριν, εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί στα ναυπηγεία περάματος όταν ένας 37χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση εργασιών σε ελλιμενισμό πλοίου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ο 37χρονος που κατά τη διάρκεια εργασιών υπέστη ηλεκτροπληξία παρελήφθη από ασθενοφόρο της ΟΛΠ και μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας.

Εργατικό δυστύχημα τον προηγούμενο μήνα στα ναυπηγεία Περάματος

Εργατικό ατύχημα που κατέληξε στον θάνατο ενός εργαζομένου, είχε σημειωθεί και τον προηγούμενο μήνα στα ναυπηγεία Περάματος. Το συμβάν σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου. Ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις