Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός: Ο δήμαρχος που «μεταμόρφωσε» τα Τρίκαλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός: Ο δήμαρχος που «μεταμόρφωσε» τα Τρίκαλα

Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός: Ένας δήμαρχος στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Με μία δήλωσή του σε προσωπικό τόνο, σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρεται στην θέση που ανέλαβε στο κυβερνητικό επιτελείο. Ο κ. Παπαστεργίου, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα είναι ο νέος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, ένα χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, όπως τονίζει, νιώθοντας πως γίνεται στο πρόσωπό του μία τεράστια τιμή.

Η δήλωση του Παπαστεργίου

«Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη! Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε τα δεδομένα. Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου, στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του. Σε εκείνον που θεωρείς ως μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα. Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Έλληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία. Μια πρόταση που δεν τιμά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική Αυτοδιοίκηση. Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν, σκέφτεσαι: Το σπίτι και την οικογένειά σου. Τον Δήμο σου και τα Τρίκαλα που λατρεύεις. Την Αυτοδιοίκηση που υπηρετείς από το 2002….

Η Ελλάδα όμως αλλάζει και οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απέδειξε πως θέλει, ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει. Και τι υπέροχο να μπορείς και εσύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, να είσαι εκεί και να βοηθάς όσο μπορείς περισσότερο. Αποχαιρετώ τον Δήμο Τρικκαίων με τεράστια συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη. Ο Δήμος ήταν είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ το σπίτι μου. Αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την “Επανεκκίνηση”, που θα “τρέξει” τον Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη.

Φεύγω με την ικανοποίηση πως αλλάξαμε τα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές είναι σε φάση υλοποίησης και πολλές άλλες ξεκινούν, με εξασφαλισμένους πόρους. Τα Τρίκαλα σε λίγους μήνες θα είναι διαφορετικά, όμορφα, σύγχρονα, ασφαλή, ανθρώπινα. Ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” σε όλους και σε όλες για την εμπιστοσύνη αλλά και την κατανόησή τους. Δημότες, αλλά και εργαζόμενους στο Δήμο.

Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης , με Υφυπουργό τον φοβερό Θοδωρή Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω τη ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νοιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει. Γιατί η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές. Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους. Η Ελλάδα που ο Πρωθυπουργός έχει οραματιστεί, αυτή που θέλεις, θέλω, θέλουμε και μας αξίζει».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, με ποσοστό 57,43%. Ως δήμαρχος Τρικάλων, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος -εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικάλων- στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού. Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα. Στις 29 Νοεμβρίου 2019 εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις