Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκηνές θρίλερ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Επιχειρηματίας αναγνώρισε κακοποιούς
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές θρίλερ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Επιχειρηματίας αναγνώρισε κακοποιούς

Είχαν μπουκάρει σπίτι του

Σίγουρα δεν έχουν προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά, οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε μια άγρια καταδίωξη δύο ενόπλων κακοποιών από Εμπορικό Κέντρο της Πανεπιστημίου έως τις Τρεις Γέφυρες και κατέληξε στη σύλληψή τους. Μέσα στο Εμπορικό Κέντρο της πιο κεντρικής οδού της Αθήνας, επιχειρηματίας, θύμα στο παρελθόν ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι του στη Μύκονο, αναγνώρισε στα πρόσωπά των δύο Αλβανών τους εισβολείς που τον απείλησαν τότε, με πιστόλι!!! Όσα ακολούθησαν, παραπέμπουν σε σενάριο αστυνομικής ταινίας.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες, έβγαλαν όπλο για να τον καθηλώσουν, αλλά όταν αυτός, αποφασισμένος φώναξε ότι θα τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, οι δράστες έφυγαν μέσα από τζαμαρία και βρέθηκαν εκτός. Ενημερώθηκε η Άμεση Δράση και η περιπετειώδης καταδίωξη έληξε στις Τρεις Γέφυρες με τη σύλληψη και των δύο σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστεία και όχι μόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν θύμα και δράστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο επιχειρηματίας έβαλε τις φωνές και οι δύο δράστες τον απείλησαν με την επίδειξη του όπλου, που έφερε μαζί του ο ένας εξ αυτών λίγα λεπτά πριν διαφύγουν. Ο άνδρας της σεκιούριτι, μάταια προσπάθησε να σταματήσει τους δύο Αλβανούς ληστές ηλικίας 24 και 34 ετών.

Ο 34χρονος έσπασε την τζαμαρία της εισόδου-τραυματίστηκε από τα θραύσματα ο υπάλληλος –  και μαζί με τον 24χρονο συνεργό του, διέφυγαν προς στιγμήν, πεζοί. Εκείνη την ώρα αστυνομικοί  Διμοιρίας της ΥΜΕΤ, που βρίσκονταν  στο σημείο, τους ζήτησαν  να σταματήσουν για έλεγχο. Ο 24χρονος αρνήθηκε τον έλεγχο και συνέχιζε να τρέχει, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να συλληφθεί εντός της Στοάς Λαιμού. Την ίδια στιγμή, ο 34χρονος μπήκε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και αφού αρχικά κινήθηκε εναντίον ενός Αστυνομικού της ΥΜΕΤ, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, στη συνέχεια ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε  προς την περιοχή της Ομόνοιας.

Στη Λεωφόρο Κηφισού

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που ειδοποιήθηκαν,  τον αναζήτησαν στην ευρύτερη περιοχή και τα ξημερώματα κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες στη λεωφόρο Κηφισού.

Σε σωματική έρευνα, που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο  πιστόλια, 16.207 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων  και ποσότητα ινδικής κάνναβης. Επίσης εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια. Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία και 2 καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης 3  ετών για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης και για κλοπή από κοινού αντίστοιχα, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις