Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία πραξικόπημα – Πούτιν: «Ξηλώνονται» Σοϊγκού και Γερασίμοφ;
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία πραξικόπημα – Πούτιν: «Ξηλώνονται» Σοϊγκού και Γερασίμοφ;

Ρωσία πραξικόπημα - Πούτιν: Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ το «κλειδί» για να κάνει πίσω ο Πριγκόζιν ήταν η ώθηση σε παραίτηση του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον ηγέτη της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν να σταματήσει την προέλαση των δυνάμεών του προς την Μόσχα. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Πριγκόζιν δέχθηκε να κάνει πίσω και να «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Βαλερί Γερασίμοφ. Μάλιστα ολοένα και περισσότερα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας μιλούν για την επικείμενη παραίτηση Σοϊγκού και Γερασίμοφ μετά την συμφωνία Πριγκόζιν – Μόσχας.

Ακόμη επισημαίνεται ότι ο Αλεξέι Ντούμιν, κυβερνήτης της επαρχίας Τούλα έχοντας εξουσιοδοτηθεί από το Κρεμλίνο, πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Wagner και τον αρχηγό της ομάδας. Το τελεσίγραφο που τους μετέφερε ήταν ότι έπρεπε να ξεχάσουν ότι μπορούν να κινηθούν προς τη Μόσχα και ως αντάλλαγμα θα υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας της παραστρατιωτικής οργάνωσης καθώς και η υπόσχεση της επίλυσης της εκκρεμότητας με τον Σοϊγκού και τον Γερασίμοφ. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση αλλά τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για επικείμενο «ξήλωμα» των δύο «γερακιών» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις