Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρέας Παπανδρέου – 23 Ιουνίου: “Και αν έφυγες πριν τόσα χρόνια, πατέρα…”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Παπανδρέου – 23 Ιουνίου: “Και αν έφυγες πριν τόσα χρόνια, πατέρα…”

Ανδρέας Παπανδρέου - 23 Ιουνίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του Ανδρέα

Είκοσι επτά ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα (23 Ιουνίου του 1996) που άφησε την τελευταία του πνοή o Ανδρέας Παπανδρέου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες πολιτικούς του περασμένου αιώνα.Με αφορμή τα 27 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου πατέρα του, ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του, αναρτώντας στο Twitter μια φωτογραφία νίκης που έβγαλε μαζί του. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Η ιστορία των debate στην Ελλάδα: Η 1η τηλεμαχία – Το κάζο του Ανδρέα στον Μητσοτάκη

“Και αν έφυγες πριν τόσα χρόνια πατέρα, οι ιδέες σου, οι αρχές και οι αξίες σου αποτελούν και σήμερα πυξίδα των αγώνων μας. Και για μας, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους συντρόφους σου και για τη χώρα, η απουσία σου είναι πάντα αισθητή”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996. Επί ημερών του έγινε η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, ο εκδημοκρατισμός του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), καθώς και η συνταγματική αναθεώρηση του 1985-1986, η οποία παγίωσε το σύστημα κοινοβουλευτικής εξουσίας που ισχύει έως και σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις