Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ομπάμα Νιάρχος: Ομιλητής στο φετινό SNF Nostos Conference του Ιδρύματος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ομπάμα Νιάρχος: Ομιλητής στο φετινό SNF Nostos Conference του Ιδρύματος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ομπάμα Νιάρχος: Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος

Ξεκινά αύριο 21 Ιουνίου το SNF Nostos Conference 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο οποίο θα αναλυθεί και θα συζητηθεί κάθε πτυχή της ψυχικής υγείας με στόχο την απενεχοποίηση της νόσου και των ασθενών. Σημαντική παρουσία στο φετινό συνέδριο θα αποτελέσει ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είναι καλεσμένος για δεύτερη φορά στη σκηνή της Λυρικής. Το SNF Nostos Conference θα πραγματοποιηθεί από 21 – 23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με περισσότερους από 100 ερευνητές, επαγγελματίες του χώρου και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί πλήθος θεμάτων σχετικά με την ψυχική υγεία, όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η σημασία των υποστηρικτικών μηχανισμών, ο ρόλος των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης, οι συνέπειες της μοναξιάς, επιτυχημένα παραδείγματα παρεμβάσεων από όλο τον κόσμο με την επιμέλεια της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, οι ψυχικές συνέπειες της κοινωνικής περιθωριοποίησης, η ψυχική υγεία των νέων και πολλά άλλα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το SNF Nostos Conference ξεκινάει με τη συζήτηση των Διαλόγων του ΙΣΝ, στις 21 Ιουνίου με τίτλο,

«Ψυχική Υγεία: Επανασύνδεση στο κατακερματισμένο τοπίο”. Η συζήτηση  πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας δυναμικής συνεργασίας με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University και με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development). Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια «Διάλογοι του ΙΣΝ», και δημοσιογράφος.

Το SNF Nostos Conference διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD και την πολύτιμη συμβολή του SNF Nostos Youth Advisory Committee με σκοπό να ακούσουμε από τους νέους ανθρώπους την άποψή τους για θέματα που τους αφορούν. To SNF Nostos Conference αποτελεί ένα μόνο μέρος του SNF Nostos 2023 που περιλαμβάνει επίσης τον βραδινό αγώνα SNF Nostos Run ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος στις 22 Ιουνίου, συναρπαστικές συναυλίες σε δύο σκηνές στο πλαίσιο της συνεργασίας του Release Athens X SNF Nostos, στις 20, 21 και 23 Ιουνίου, μια παρουσίαση των νέων νοσοκομείων ΙΣΝ στην Ελλάδα, ένα συμμετοχικό έργο τέχνης με θέμα την ψυχική υγεία και πολλά άλλα.

Κομβόι οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή μετακίνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Θωρακισμένα οχήματα, συνοδευτικά Ι.Χ. και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύτηκαν για την αναχώρηση του πρώην πλανητάρχη, Μπάρακ Ομπάμα, από την Αντίπαρο με προορισμό την Πάρο και από κει με ιδιωτική πτήση στην Αθήνα, όπως βλέπουμε στο αποκλειστικό βίντεο στο Πρώτο Θέμα. Ομάδες των ΟΠΚΕ είχαν πιάσει στασίδι στο μικρό λιμανάκι της Αντιπάρου από τις 11 το πρωί προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή επιβίβαση της οικογένειας Ομπάμα στο φέρι της γραμμής Αντίπαρος – Πάρος.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, όπως είχε γράψει το protothema.gr, δεν παρέκκλινε του προγράμματος του και αναχώρησε για την Αθήνα πριν από λίγο με ιδιωτικό αεροπλάνο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Αντιπάρου -συνολικά 4 ημέρες- απέφυγε να κάνει βόλτα στα σοκάκια, καθώς ακύρωσε “λόγω υπερβολικής ζέστης” τη χθεσινή πρωινή βόλτα. Μαζί όμως με τον Τομ Χανκς και την σύζυγο του Ρίτα Γουίλσον προτίμησαν μια σύντομη κρουαζιέρα στις Κυκλάδες την Κυριακή έως τη Σίφνο όπου αποβιβάστηκαν για να δειπνήσουν σε γνωστό εστιατόριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις