Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γαλλία – Ελλάδα διαιτησία: «Οι μπλε τους έκαναν… φέτα»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία – Ελλάδα διαιτησία: «Οι μπλε τους έκαναν… φέτα»

Γαλλία - Ελλάδα διαιτησία: «Πάρτι» στο twitter για την εμφάνιση και της εθνικής με τον κόσμο που χαίρεται ξανά να βλέπει την «γαλανόλευκη»

Η Εθνική ομάδα τα έδωσε όλα κόντρα στη Γαλλία χθες στο Παρκ ντε Φρενς του Παρισίου στην τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Η γαλανόλευκη του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν ένα μαχητικό σύνολο κάλυπτε παντού την γεμάτη ποιότητα ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ και παρότι όλα πήγαν στραβά στο δεύτερο μέρος, η ψυχολογία της ομάδας δεν λύγισε ποτέ και έφτασε ακόμα και στο 114′ να έχει ελπίδες για ένα γκολ, έστω και ελάχιστες. Σύσσωμος ο γαλλικός τύπος μετά την αναμέτρηση είδε «σφαγή» της Εθνικής τους ομάδας καθώς σημείωσαν πως έπρεπε ο Ματέου Λαόθ να δώσει τρία πέναλτι σε πτώσεις του Κιλιάν Εμπαπέ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπογραμμίζουν πως ο Ντίνος Μαυροπάνος έπρεπε να έχει αποβληθεί από το 50ο λεπτό.

«Η Γαλλία δεν καθησυχάζει, αλλά μπορεί να ευχαριστεί τον Μπαπέ»

Συγκεκριμένα, η «Εquipe» γράφει πως οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ «κέρδισαν τις διακοπές τους», ενώ η γαλλική εφημερίδα εστιάζει στα ρεκόρ σκοραρίσματος του Κιλιάν Μπαπέ, αλλά κάνουν ειδική μνεία στον Ματέου Λαόθ: «Ο 46χρονος Ισπανός ρέφερι στο τελευταίο ματς της καριέρας του πήρε αμφισβητούμενες αποφάσεις του και δεν βοηθήθηκε από το VAR. Στο πρώτο μέρος δεν έδωσε πέναλτι σε τρεις αμφισβητούμενες επεμβάσεις των Ελλήνων και πιο συγκεκριμένα του Μπάλντοκ στον Μπαπέ (2’, 28’, 41’)». Η Equipe αναφέρει ότι ο Λαόθ όφειλε να αποβάλει τον Μαυροπάνο στην φάση του πέναλτι. ενώ αναφέρει ότι γενικά είχε μία κάκιστη διαιτησία και δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς.

Η «Le Figaro» από τη μεριά της λέει πως «η Γαλλία δεν καθησυχάζει, αλλά μπορεί να ευχαριστεί τον Μπαπέ» και συμπληρώνει πως «στο τελευταίο ματς της σεζόν οι μπλε επικράτησαν με 1-0 της Ελλάδας, χάρη σε ένα τέρμα του αρχηγού τους». Από την άλλη, η «Le Parisien» ονειρεύεται το ελληνικό καλοκαίρι λόγω της συγκεκριμένης περιόδου που έγινε το παιχνίδι και σημειώνει «Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, οι μπλε θα περάσουν ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι». Τέλος το «So Foot» ήθελε να διαλέξει κάτι επίκαιρο εξαιτίας της Ελλάδας γράφοντας πως «Οι μπλε έκαναν… φέτα την Ελλάδα».

Το «πάρτι» στο ελληνικό twitter

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024 έδωσε… τροφή για απολαυστικά σχόλια από τους χρήστες του Twitter. Και μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ και οι διεθνείς να έφυγαν ηττημένοι από το Παρίσι, καθώς οι «τρικολόρ» νίκησαν με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να σταθεί κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις