Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση από αρκούδα: Νεκρός 66χρονος, θανατώθηκε το ζώο
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση από αρκούδα: Νεκρός 66χρονος, θανατώθηκε το ζώο

Επίθεση από αρκούδα: Γείτονές του έσπευσαν σε βοήθεια και ένας πυροβόλησε το ζώο

Άνδρας από την Αριζόνα πέθανε την Παρασκευή μετά την επίθεση που δέχτηκε από μια μαύρη αρκούδα, η οποία στη συνέχεια πυροβολήθηκε θανάσιμα από γείτονά του.  Ο 66χρονος Steven Jackson έπινε τον καφέ του σε δασική έκταση στην κομητεία Yavapai, όπου έχτιζε μία καλύβα, όταν η μεγάλη αρσενική αρκούδα τού επιτέθηκε.  Επιχείρησε να σωθεί και κάλεσε σε βοήθεια, με τους γείτονες να ακούνε τις φωνές του, όπως είπε ο σερίφης της περιοχής.  «Προσπάθησαν να αναγκάσουν την αρκούδα να σταματήσει την επίθεση, κόρναραν, έκαναν διάφορα πράγματα. Αλλά, δεν τα κατάφεραν» επεσήμανε ο ίδιος.

Η αρκούδα έσυρε τον 66χρονο για κάποια απόσταση, πριν εμφανιστεί ο γείτονάς του και την πυροβολήσει με καραμπίνα. Ωστόσο, ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός.  Το γραφείο του σερίφη έλαβε πολλά τηλεφωνήματα και έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, μαζί και με αξιωματούχους της υπηρεσίας προστασίας άγριων ζώων.  Το θύμα φαίνεται ότι δεν είχε τροφή ή κάτι άλλο που μπορεί να προσέλκυσε την αρκούδα στην καμπίνα του.

Η αρκούδα υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 6-10 ετών και η αστυνομία έχει διαβεβαιώσει το κοινό ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.  Παρότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές αρκούδες, επιθέσεις όπως αυτή είναι  «εξαιρετικά σπάνιες», είπε ο σερίφης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία θανατηφόρα επίθεση αρκούδας στην πολιτεία ήταν το 2011.

Με πληροφορίες από NBC News

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις