Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κρικέτος Πύλος: Τέλος από τη ΝΔ μετά τις δηλώσεις για τους μετανάστες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρικέτος Πύλος: Τέλος από τη ΝΔ μετά τις δηλώσεις για τους μετανάστες

Κρικέτος Πύλος: Τη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή, Σπήλιου Κρικέτου, ανακοίνωσε σήμερα η ΝΔ

Στη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή Σπήλιου Κρικέτου μετά τις δηλώσεις του σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε η ΝΔ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κρικέτος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra υποστήριξε ότι «οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν δουλεύουν αλλά επιδίδονται σε κλοπές και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Μητσοτάκης οφείλουν να τον αποπέμψουν

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την αποπομπή του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του: «Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν». Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα». Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς. Ντροπή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις