Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ξηρασία Βρετανία – μέτρα πρόληψης: Περιορισμοί στην χρήση νερού σε συγκεκριμένες περιοχές
ΚΟΣΜΟΣ

Ξηρασία Βρετανία – μέτρα πρόληψης: Περιορισμοί στην χρήση νερού σε συγκεκριμένες περιοχές

Ξηρασία Βρετανία - μέτρα πρόληψης: Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες, υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C

Απαγόρευση ποτίσματος θα ισχύσει από τις 26 Ιουνίου στις περιοχές του Κεντ και του Σάσεξ στην Αγγλία, λόγω της λειψυδρίας και των συνθηκών ξηρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Στις δύο αυτές περιοχές, οι πελάτες της South East Water δεν θα μπορούν να ποτίζουν τους κήπους τους, ούτε να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν τις πισίνες τους. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης που υποχρέωσαν σχολεία να κλείσουν ορισμένες τάξεις.

«Είδαμε την ζήτηση να αυξάνεται εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών, αλλά αυτό είχε επιπτώσεις στην ικανότητά μας να διασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου των πελατών», εξηγεί σε ανακοίνωση ο Ντέιβιντ Χίντον επικεφαλής της South East Water. Κατά συνέπεια, «δεν έχουμε άλλη επιλογή από την επιβολή αυτής της προσωρινής απαγόρευσης». «Η κατάσταση εξελίχθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», δήλωσε. Το προηγούμενο καλοκαίρι, περιορισμοί στην χρήση του νερού επιβλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της ξηρασίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C, ενώ σπάνιες είναι οι βροχοπτώσεις εδώ και εβδομάδες. Χθες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες των Επειγόντων βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πριν περίπου 1 χρόνο είχε σημάνει συναγερμός στη Μ. Βρετανία αλλά και στη Γαλλία σχετικά με την ξηρασία.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις