Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιμενικό Πύλος: Τι λέει για τις “επιθέσεις” ο πρώην υπαρχηγός
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό Πύλος: Τι λέει για τις “επιθέσεις” ο πρώην υπαρχηγός

Λιμενικό Πύλος: «Για να γίνει μία διάσωση πρέπει οι άνθρωποι να συνεργάζονται με τις λιμενικές Αρχές», εξηγεί ο Αθανάσιος Ντούνης

Στην τραγωδία με το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου αναφέρθηκε ο πρώην υπαρχηγός του λιμενικού σώματος Αθανάσιος Ντούνης. Μιλώντας στο OPEN, o κ.Ντούνης εξήγησε ότι οι συνθήκες που ταξιδεύουν αυτοί οι άνθρωποι είναι απάνθρωπες. «Στοιβάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον και είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν από την πλώρη στην πρύμνη». Μάλιστα είπε ότι πολλές πολλές φορές ταξιδεύουν όρθιοι για 4-5 μέρες.

Όπως ανέφερε επίσης, ο ίδιος, ως υπαρχηγός του λιμενικού έχει κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά, ενώ όπως είπε, για να γίνει μία διάσωση πρέπει οι άνθρωποι να συνεργάζονται με τις λιμενικές Αρχές. Ο κ. Ντούνης εξήγησε ότι πολλές φορές οι άνθρωποι υπό τον φόβο της σύλληψης, πέφτουν στη θάλασσα κάνοντας το έργο της διάσωσης ακόμα πιο δύσκολο. Μάλιστα υποστήριξε ότι «εάν το λιμενικό έκανε μόνο του επιχείρηση, κάποιοι θα έλεγαν ότι έπνιξε κόσμο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις