Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Η παιδική χαρά στον Νέο Κόσμο που άλλαξε ριζικά όψη
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Η παιδική χαρά στον Νέο Κόσμο που άλλαξε ριζικά όψη

Σύγχρονη και απόλυτα ασφαλής, προσφέρει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών για τα παιδιά όλων των ηλικιών

Η Αθήνα διαθέτει εδώ και λίγες μέρες ακόμη μία σύγχρονη παιδική χαρά υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για τον πλήρως αναμορφωμένο χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης του Δήμου Αθηναίων στον Νέο Κόσμο, ο οποίος επιτρέπει πλέον στους μικρούς δημότες της γειτονιάς να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σ’ ένα υγιές και κυρίως ασφαλές περιβάλλον. Αυτός ο ελεύθερος χώρος αναψυχής και παιχνιδιού, που περικλείεται από τις οδούς Βουλιαγμένης, Κασομούλη και Πυθέου, έχει έκταση 685,89τ.μ. Είναι μεγάλος και άνετος για να παίζουν όλα τα παιδιά.  Διαθέτει, επίσης, ανθεκτικά και πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού για σκαρφάλωμα, τσουλήθρες, κούνιες με καθίσματα νηπίων, και πολλά άλλα παιχνίδια.

Η παιδική χαρά προσφέρει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών για τα παιδιά ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Επιφάνειες με διαδραστικά εξαρτήματατριθέσια τραμπάλα με επιφάνεια ισορροπίαςατομικό αναστροφέα, πολυλειτουργική σύνθετη κατασκευή με τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, καθώς και ειδικά όργανα για αναρρίχηση.

Πλήρως πιστοποιημένη και ασφαλής για τα παιδιά

Η παιδική χαρά διαμορφώθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά όλων των ηλικιών να παίζουν με ασφάλεια. Διαθέτει  πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης, καθώς  και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, ενώ η είσοδος και έξοδος είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από ΑμεΑ.  Το έδαφος έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και ο χώρος διαθέτει μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμος σε οχήματα έκτακτης ανάγκης. «Περιποιημένη, καθαρή με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια. Αυτή είναι η αναμορφωμένη παιδική χαρά στον Νέο Κόσμο.  Ένα ζωντανό «κύτταρο» στη γειτονιά, στο οποίο χωρούν, πλέον, πολλές παιδικές φωνές και ακόμη περισσότερες στιγμές ξεγνοιασιάς για τους μικρούς Αθηναίους. Με σχέδιο και επιμονή δίνουμε στα παιδιά μας τον ζωτικό χώρο που δίκαια διεκδικούν στην πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Με στόχο την αναβάθμιση του χώρου και τη βελτίωση των υποδομών της παιδικής χαράς, οι υπηρεσίες του Δήμου εγκατέστησαν στους χώρους σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, όπως νέα καλάθια απορριμμάτωνπαγκάκιαβρύσες, αλλά και πινακίδες με πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.

Φωτογραφίες Βασίλης Λαμπίρης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις