Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 40χρονος έκλεψε σταυρό – Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο Αλγερινός φυγόποινος
ΕΛΛΑΔΑ

40χρονος έκλεψε σταυρό – Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο Αλγερινός φυγόποινος

40χρονος έκλεψε σταυρό - Θεσσαλονίκη: Ο δράστης είπε στον ανακριτή πως το έκανε γιατί πεινούσε

Στη φυλακή οδηγείται ο 40χρονος φυγόποινος Αλγερινός που λήστεψε τον σταυρό από Μητροπολίτη Ουκρανικής πόλης, το βράδυ της Τετάρτης, σε τουριστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικους όρους, για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Ωστόσο, ο 40χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή (από κοινού), απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (από κοινού και κατ’ εξακολούθηση).

Πώς έγινε η ληστρική κλοπή

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος προσέγγισε το βράδυ της Τετάρτης τον 44χρονο κληρικό από την πόλη Τερνόπιλ, όταν επιβιβαζόταν σε λεωφορείο (με ουκρανικές πινακίδες) και αφαίρεσε από τα πράγματά του έναν σταυρό (θρησκευτικού συμβολισμού). Για να συγκρατήσει τη λεία του, ο 44χρονος απώθησε το θύμα και τράπηκε σε φυγή. Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο 40χρονος συνελήφθη από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ο σταυρός αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών ότι έκλεψε επειδή πεινούσε και είχε ανάγκη τα χρήματα, ενώ μόλις κατάλαβε ότι το αντικείμενο που αφαίρεσε από τα πράγματα του κληρικού ήταν σταυρός, τότε έσπευσε να τον αφήσει σε παγκάρι του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και υπέδειξε το σημείο στους αστυνομικούς, καθώς έχει μεγάλο σεβασμό προς τα θρησκευτικά σύμβολα. Σημειώνεται ότι, στην κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς, τον οποίο δεν χρησιμοποίησε για να ληστέψει τον κληρικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις