Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χειροπέδες σε Βούλγαρο αρχηγό συμμορίας – Η εφιαλτική νύχτα για γνωστή οικογένεια
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε Βούλγαρο αρχηγό συμμορίας – Η εφιαλτική νύχτα για γνωστή οικογένεια

Στη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι

Εννέα μήνες από την τρομακτική νύχτα που έζησαν στην κατοικία τους, στη Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης ο πρώην Δήμαρχος Μαλίων και επιχειρηματίας στον τουρισμό Νικηφόρος Λαμπρινός, η σύζυγός του και η κόρη τους, όμηροι συμμορίας ληστών, ο εφιάλτης φθάνει στο τέλος του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί του Τμήματος της περιοχής, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τη ληστρική εισβολή στο σπίτι της οικογένειας, έφθασε στη σύλληψη 42χρονου υπήκοου Βουλγαρίας και ψάχνουν πλέον τις ταυτότητες των τριών κουκουλοφόρων συνεργών του. Ηταν η νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου 2022, όταν η συμμορία με τις κουκούλες και τα μαχαίρια, πραγματοποίησε την εισβολή στην κατοικία της οικογένειας, όπου πριν είχαν πραγματοποιήσει «αυτοψία», για να βρουν τη διαδρομή που θα τους οδηγούσε στο εσωτερικό. Έτσι, οι  δράστες κινήθηκαν στα χωράφια στην πίσω πλευρά της κατοικίας, υπερπήδησαν τον τοίχο, «έπεσαν» στον κήπο και από εκεί  σκαρφάλωσαν στη βεράντα όπου έκοψαν τη σίτα για να περάσουν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, δύο από τους ληστές φορούσαν κουκούλες καλύπτοντας όλο το πρόσωπό τους, ενώ οι άλλοι δύο φορούσαν τις κουκούλες από τα φούτερ τους καθώς και ιατρικές μάσκες. Εισέβαλαν αρχικά στο δωμάτιο της 25χρονης κόρης της οικογένειας. Έσυραν το τρομοκρατημένο κορίτσι με την απειλή του μαχαιριού στα υπόλοιπα υπνοδωμάτια μέχρι να ακινητοποιήσουν  τον Νικηφόρο Λαμπρινό και την σύζυγό του, ευτυχώς, χωρίς να τους τραυματίσουν.

Έκοψαν τα σεντόνια

Τους απειλούσαν με μαχαίρι, ενώ με άλλο μαχαίρι που άρπαξαν από την κουζίνα, έκοψαν τα σεντόνια για να δέσουν και φιμώσουν τα θύματα, που φέρουν μικροτραυματισμούς στα χέρια από το δέσιμο. Τα θύματα από τις συνομιλίες που είχαν οι δράστες, αντελήφθησαν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι, έχοντας την οικογένεια σε ομηρία, βρήκαν στο σπίτι και άρπαξαν κοντά στα 3.000 ευρώ  και κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου οδήγησε στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε στις 07.09.2022 μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ημεδαπός κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες την 07.09.2022 εισήλθαν στην οικία όπου βρισκόταν με δυο ακόμα μέλη της οικογενείας του παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν κοσμήματα η αξία των οποίων δεν έχει προσδιορισθεί και με την απειλή μαχαιριού τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ και αποχωρώντας τους ακινητοποίησαν. Από την αστυνομική έρευνα, προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι  στην υπόθεση εμπλέκεται αλλοδαπός και τρία ακόμα άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί».

Βρέθηκε μαχαίρι

Στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη του 42χρονου Βούλγαρου, κατά  βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, το οποίο έχει αποσταλεί στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα όχι βέβαια μόνο του ίδιου, αλλά και πιθανών συνεργών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις