Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρώσος κατάσκοπος Ελλάδα: Από τη Μ. Τσάλλα στον… «Αλέξανδρο»
ΕΛΛΑΔΑ

Ρώσος κατάσκοπος Ελλάδα: Από τη Μ. Τσάλλα στον… «Αλέξανδρο»

Ρώσος κατάσκοπος Ελλάδα: Ο 39χρονος μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας

Μια νέα υπόθεση κατασκοπείας αποκαλύπτεται, τρεις μήνες αφού ήρθε στο «φως» η υπόθεση με τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα». Συγκεκριμένα, σε ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία προχώρησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών καθώς από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, την εντολή για την έρευνα έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με αφορμή αφενός την υπόθεση της λεγόμενης «Μαρίας Τσάλλα», της Ρωσίδας κατασκόπου που ζούσε στο Παγκράτι υπό πλαστή ελληνική ταυτότητα και αφετέρου της έρευνας που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Cobra της Αυστρίας στο διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης με Αυστριακούς αξιωματούχους να αναφέρουν δημόσια ότι «ταυτοποιήσαμε ένα Ρώσο κατάσκοπο». Ο 39χρονος «Αλέξανδρος» μπήκε για πρώτη φορά στο «μάτι» των ελληνικών υπηρεσιών στα τέλη του 2021 όταν επισκέφθηκε Α.Τ. Γλυφάδας για να ανανεώσει διαβατήριο της κόρης του. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο από τις αυστριακές αρχές μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο 39χρονος προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης για ανάκληση της ιθαγένειάς του.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις