Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα εκβιαστών Αττική: Xτύπημα σε παρακλάδι της Greek Mafia
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών Αττική: Xτύπημα σε παρακλάδι της Greek Mafia

Κύκλωμα εκβιαστών Αττική: Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Xτύπημα σε παρακλάδι της Greek Mafia που δρούσε στα νότια και ανατολικά προάστια της Αθήνας θεωρούνται οι επτά συλλήψεις που έγιναν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν και τρεις προσαγωγές. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που πουλούσε προστασία σε μαγαζιά και είχε… καθιερωθεί με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.
Συγκεκριμένα, η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι για, κατά περίπτωση: εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων,  παράβαση των νόμου για τα όπλα, παράβαση του νόμου για τα αναβολικά.

Από τον Ιανουάριο του 2021 οι μπράβοι εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων, έστελναν στο νοσοκομείο όποιον δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του ή δεν επιθυμούσε να… προστατευτεί, και απαιτούσαν από τα θύματα να απευθύνονται σε αυτούς «για τη διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος». Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι (Έλληνες, Αλβανοί και Ιρακινοί, κατά κάποιες πληροφορίες) σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα και αντικοινωνικότητα. Είναι γνώριμοι των Αρχών για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα σπίτια και σε ισάριθμα οχήματα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,

3.860 ευρώ, 2 αλεξίσφαιρα, 31 φυσίγγια, κυνηγετικό όπλο, σουγιάς, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδες, 3 ενέσεις με αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας και 41 δισκία αναβολικών ουσιών. Επίσης βρέθηκαν ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις. Κατά την αστυνομική επιχείρηση ένα από τα μέλη της συμμορίας προσπάθησε να διαφύγει και στη συνέχεια επιτέθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Η μία από τις συλλήψεις έγινε στα Χανιά. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου, για υπόθαλψη εγκληματία. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ εξακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» σε 9 καταστήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις