Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστοριά καλοκαίρι: Η ανατροπή για τις φετινές διακοπές
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά καλοκαίρι: Η ανατροπή για τις φετινές διακοπές

Καστοριά καλοκαίρι: Χαλάρωση στην πλαζ και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης

Χαλάρωση στην πλαζ και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης στην Καστοριά. Κανείς δεν θα πίστευε πως η λίμνη Ορεστιάδας, γνωστή σε όλους ως λίμνη Καστοριάς, θα ήταν top τουριστικός προορισμός εν μέσω των θερινών μηνών, που πέρα από την κωπηλασία, το σκι και την ιστιοπλοΐα, θα ενδεικνυόταν και για ηλιοθεραπεία και μακροβούτια. «Το συνηθίζαμε κυρίως όταν ήμασταν παιδιά, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται σε κάποια σημεία της λίμνης οργανωμένα», θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς, Αθανάσιος Ρήμος.

Πλαζ στη λίμνη Καστοριάς

«Η λίμνη είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ η πλαζ», συγκεκριμένη περιοχή της λίμνης που ενδείκνυται για μπάνιο, όπως λέει ο κ. Ρήμος, «είναι στρωμένη και με μικρά χαλίκια». Το βάθος της λίμνης κυμαίνεται από 1,5 μέχρι και 12 μέτρα, με τη μέση θερμοκρασία της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να θεωρείται καλή για κολύμπι. Γνωστός προορισμός αναζωογονητικής απόδρασης, η λίμνη Καστοριάς έχει διεθνή φήμη από τους αγώνες αθλητικής κωπηλασίας που διεξάγονται σε αυτήν, ενώ οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τα ήρεμα νερά της με θαλάσσιο ποδήλατο, κανόε-καγιάκ, αλλά και να περιηγηθούν στη μεγάλη της έκταση και στα ειδυλλιακά της τοπία, με το καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑ».

Πλούσιος υδροβιότοπος η Καστοριά

Η λίμνη Καστοριάς, που αποτελεί την 11η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, είναι ένας πλούσιος υδροβιότοπος, ενώ την ευθύνη της περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισής της την έχει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις