Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

27

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΜέΡΑ25 πρόστιμο για αφισορύπανση: Αντιδρά ο Βαρουφάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 πρόστιμο για αφισορύπανση: Αντιδρά ο Βαρουφάκης

ΜέΡΑ25 πρόστιμο για αφισορύπανση: Η ανάρτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 - 15.900 ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε

Έντονα αντέδρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόστιμο που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων για αφισορύπανση. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, σε ανάρτηση του, χαρακτηρίζει γελοίο το να κατηγορεί κανείς το κόμμα του για αφισορύπανση. Καταλήγει, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες «μας δυναμώνουν και μας διασκεδάζουν». Χθες, ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πρόστιμο στο ΜΕΡΑ25 ύψους, 15.900 ευρώ κατηγορώντας το για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό – αφίσες και φυλλάδια. Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σχετικά πως «οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς με πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, σχετική πρόβλεψη είχε περιληφθεί στον Κανονισμό Καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προειδοποίηση του Δήμου

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, είχε ενημερώσει και καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.

Κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, στις λίγες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου είχε επιλεγεί, καλή τη πίστει, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των κομμάτων. Πλέον με βάση τον Νόμο που διέπει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, αλλά και τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αθήνας, οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Μάιο, έχουν παραχωρηθεί ατελώς δημόσιοι χώροι στους οποίους τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις