Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος Κόσμος καλάσνικοφ: Εμπλοκή με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό ψάχνει η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος καλάσνικοφ: Εμπλοκή με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό ψάχνει η ΕΛΑΣ

Νέος Κόσμος καλάσνικοφ: Εξετάζεται αν το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό

Κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός βρέθηκε από την ΕΛΑΣ στο Νέο Κόσμο. Το αμάξι είχε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου και χρώματος. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είναι κλεμμένο από τον αριθμό πλαισίου που ήταν γραμμένος στο τζάμι. Οταν το αυτοκίνητο ερευνήθηκε εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του δύο Καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο πιστόλια και φυσίγγια. Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή και έχει ενημερωθεί σχετικά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και η Αντιτρομοκρατική.

Τα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια. Εξετάζεται αν το αυτοκίνητο τύπου τζιπ χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Έχει μεταφερθεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για διερεύνηση ενώ στα δύο καλάσνικοφ θα γίνει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

Πώς εντοπίστηκε

Το ΙΧ βρέθηκε χθες το βράδυ στην οδό Φανοσθένους από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι όποιοι διαπίστωσαν από την πινακίδα κυκλοφορίας ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του οχήματος από τον περασμένο Ιανουάριο. Η ΕΛΑΣ εντόπισε την ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία δήλωσε ότι έχει ήδη αποζημιωθεί για την κλοπή του από την ασφαλιστική και ως εκ τούτου το όχημα δεν της ανήκει πλέον. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η ασφαλιστική εταιρεία και με δικό της γερανό το όχημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Κόσμου.

Εκεί οι αστυνομικοί άνοιξαν το ΙΧ και εντόπισαν μέσα σε αυτό δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάζνικοφ, 2 πιστόλια των 9 χιλιοστών, φυσίγγια και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις