Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή συνταγή: Ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει!
PLUS

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή συνταγή: Ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει!

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή συνταγή: Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή και είμαι σίγουρη ότι θα σας γίνει συνήθεια.

Υλικά

Για το παγωτό σοκολάτα

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

1 πρέζα/ες αλάτι

1 βανίλια

350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα

50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

Για το παγωτό σοκολάτα

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.

Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κουτάλια σούπας από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.

Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.

Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε το δροσιστικό σπιτικό αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας. Ακολουθήστε τα μυστικά της Αργυρώς και όλοι θα παραμιλούν με το αποτέλεσμα.

Τη συνταγή πήραμε από το www.argiro.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις