Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία επίθεση σε πάρκο: Σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία επίθεση σε πάρκο: Σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά

Γαλλία επίθεση σε πάρκο: Τουλάχιστον 8 παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν

Συναγερμός σήμανε στην Οτ Σαβουά στη Γαλλία, όταν παιδιά δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με το BFM TV, ένα άτομο επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, σε ένα πάρκο κοντά στη λίμνη Annecy. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά, με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τραυματίας είναι και ένας ενήλικας. Την είδηση ότι παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες επιβεβαιώνει και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το BBC.

Ο άνδρας, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φορούσε τουρμπάνι, συνελήφθη από τις Aρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή στο BFM TV, και του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien, πρόκειται για Σύρο αιτούντα άσυλο. Πάνω του φέρεται να βρέθηκε μια συριακή ταυτότητα και, βάσει των στοιχείων που αναφέρει, είναι άγνωστος στους φακέλους της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η νομαρχία Haute-Savoie δήλωσε πως η τραγωδία συνέβη γύρω στις 9.45 π.μ. στο πάρκο Jardins de l’Europe. Ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν την περιοχή και να μην εμποδίζουν την επέμβαση των Αρχών». Η πρωθυπουργός Μπορν μεταβαίνει στο σημείο, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μακρόν ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. Στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις