Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 63χρονη Ουρανούπολη: Νέα καταγγελία αργοπορίας ασθενοφόρου – Κατέληξε η γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ

63χρονη Ουρανούπολη: Νέα καταγγελία αργοπορίας ασθενοφόρου – Κατέληξε η γυναίκα

63χρονη Ουρανούπολη: Το ΕΚΑΒ καθυστέρησε μία ώρα και ένα τέταρτο να φτάσει στο σημείο

Νεκρή κατέληξε μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική την Τετάρτη (7/6) καθώς, όπως καταγγέλλει το thesstoday, το ΕΚΑΒ καθυστέρησε μία ώρα και ένα τέταρτο να φτάσει στο σημείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μέσο, η 63χρονη έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο, ωστόσο καθυστέρησε να φτάσει, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της. Να σημειωθεί ότι, αποτελεί το τρίτο περιστατικό αργοπορίας ασθενοφόρου το ΕΚΑΒ, αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τρίτης 6/6 μία 19χρονη κοπέλα ένιωσε αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει. Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, όμως η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η τραγωδία στην Κω

Λίγες ημέρες πριν είχαμε την τραγωδία στην Κω, όπου 63χρονη πέθανε σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Η γυναίκα την Κυριακή 4/6 βρισκόταν στα γενέθλια της εγγονής της όταν έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Γιατροί, που βρίσκονταν στο σημείο, προσπάθησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ την ίδια στιγμή οι συγγενείς της καλούσαν το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις