Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Φλωρινιώτη: Την Παρασκευή το στερνό αντίο, τα συγκινητικά λόγια της κόρης του
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Φλωρινιώτη: Την Παρασκευή το στερνό αντίο, τα συγκινητικά λόγια της κόρης του

Κηδεία Φλωρινιώτη: Η τελευταία του συνέντευξη 10 μέρες πριν τον θάνατό του - «Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Την Παρασκευή από το Γ’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη, όπως αποκάλυψε η κόρη του, Άννα Φλωρινιώτη.  Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 76 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με πνευμονικό οίδημα. Η κόρη του Γιάννη Φλωρινιώτη, Άννα, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και ανέφερε πως η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Την Παρασκευή θα τον κηδέψουμε. Τώρα θα πάω για τα διαδικαστικά. Στο Τρίτο Νεκροταφείο θα γίνει. Τώρα θα κανονίσουμε την ώρα. Ότι θα γίνει στη Νίκαια μόνο ξέρουμε και ότι θέλουμε να γίνει η τελετή στον Άγιο Νικόλαο, στο λιμάνι. Ήταν προστάτης του ο Άγιος Νικόλαος και τον είχε δει πολλές φορές στον ύπνο του και γι’ αυτό βγάλαμε τον αδελφό μου ”Νίκο”», είπε η Άννα Φλωρινιώτη.

Ο αποχαιρετισμός της Άννας Φλωρινιώτη στον πατέρα της, Γιάννη Φλωρινιώτη

Η Αννα Φλωρινιώτη νωρίτερα είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα της με ένα σπαρακτικό μήνυμα στα social media.

«ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ Σ’ ΑΓΑΠΩ… Δώσε μου δύναμη να αντέξω μακριά σου» έγραψε χαρακτηριστικά η Άννα Φλωρινιώτη, η οποία είχε τεράστια αδυναμία στον πατέρα της, Γιάννη.

Τι έλεγε η κόρη του δυο ώρες πριν πεθάνει ο πατέρας της:

Συγκίνηση προκαλούν και όσα έλεγε η Αννα Φλωρινιώτη δύο ώρες πριν ο πατέρας της φύγει από τη ζωή. Περίπου δύο ώρες πριν από τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη, η εκπομπή «Happy Day» του Alpha μίλησε με την κόρη του, Άννα, η οποία θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση της υγείας του.

«Το πρωί μας ειδοποίησαν οι γιατροί ότι ο μπαμπάς μου δεν είχε κορεσμό και έπαθε ανακοπή. Τρέξαμε όλοι. Τώρα, τον έχουν σε τεχνητό κώμα. Λένε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά εμείς πιστεύουμε πολύ στον Θεό ότι θα μας βοηθήσει και γενικά επειδή είναι πολύ δυνατός. Εύχομαι να με λυπηθεί ο Θεός και να γίνει καλά» είπε δακρυσμένη η Άννα Φλωρινιώτη.

Άννα Φλωρινιώτη για τον πατέρα της: «Πήγε να σηκωθεί, έπαθε ανακοπή και έπεσε κάτω»

«Οι γιατροί, από τη μέρα που μπήκε μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά ήταν καλά, έτρωγε, κάναμε πλάκες, γελάγαμε. Είναι μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Μπήκαμε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους γιατί είχε πέσει πολύ το οξυγόνο του, με τα φάρμακα και τις κορτιζόνες να δυναμώσει. Ενώ του είχαν απαγορεύσει οι γιατροί να σηκώνεται, όταν έμεινε μόνος του στο δωμάτιο πήγε να σηκωθεί και έπαθε ανακοπή και έπεσε κάτω. Η κατάστασή του δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι γιατροί δε μας έχουν δώσει πολλές ελπίδες. Όλη η οικογένεια και οι φίλοι του είμαστε δίπλα του, να νιώθει ότι είμαστε κοντά του» σημείωσε.

«Παρόλο που είναι διασωληνωμένος, εμένα με αφήνουν οι γιατροί και μένω στο δωμάτιο. Είμαι από πάνω του και του μιλάω και του λέω, “μπαμπάκα μου σήκω”. Έπαθα μεγάλο κακό που αρρώστησε ο μπαμπάς μου. Τελευταία είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο, δε μπορούσε να περπατήσει καθόλου. Περνάω πολύ άσχημα αλλά δε με νοιάζει, ας γίνει ο μπαμπάς μου καλά και δε με νοιάζει τίποτα άλλο» πρόσθεσε, τέλος, η κόρη του Γιάννη Φλωρινιώτη, Άννα Φλωρινιώτη.

”Μου έλεγε ότι δεν θα μπορεί να δουλέψει κι αυτό ήταν το μαράζι του”

Μετά τον θάνατό του, η Άννα Φλωρινιώτη μίλησε με λόγια καρδιάς στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο T-live για τον πολυαγαπημένο της πατέρα: «Το οξυγόνο ήταν χαμηλό τις τελευταίες ημέρες. Έτσι είπαμε να νοσηλευτεί για να δυναμώσει. Δεν περιμέναμε ότι θα γίνει αυτό το τραγικό κακό. Δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε. Του είπαμε ότι οι γιατροί θα τον βοηθήσουν και θα τον δυναμώσουν. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν μπορεί να είναι όπως πριν και είχε μαραζώσει.

Μου είπε μάλιστα ότι «δεν θα είμαι όπως πριν» και του απάντησα ότι «ρε μπαμπά, δε μπορείς να τρέχεις με μισό πνεύμονα. Μόνο που θα μπορείς να πας μία βόλτα, για έναν καφέ… Μου έλεγε ότι δεν θα μπορεί να δουλέψει κι αυτό ήταν το μαράζι του. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ να τον πάρει, φόρεσε μία φόρμα και ένα καπελάκι ασορτί. Πέταξε όμως το καπέλο, όταν έφυγε η μάνα μου και πήρε ένα με στρας».

Η Άννα Φλωρινιώτη πρόσθεσε επίσης ιδιαίτερα συγκινημένη: «Καλός άνθρωπος ήταν… Του έκανα χαβαλέ στο δωμάτιο, γελάγαμε με τους ανθρώπους δίπλα… Για μένα ο πατέρας μου ήταν, είναι και θα είναι ένας θρύλος. Για πάντα! Δεν θα σβήσει ποτέ… Σας ευχαριστώ».

Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα πρώτα λόγια της συζύγου του – «Πάντα με θαύμαζε σαν γυναίκα»

«Μας ήρθε ξαφνικό γιατί δεν περιμέναμε να επιδεινωθεί τόσο πολύ η κατάστασή του. Ήταν στο νοσοκομείο, είχε μπει από την Πέμπτη. Είχε χαμηλό οξυγόνο και επειδή εγώ είχα φοβηθεί, τον πήγα. Δεν περιμέναμε όμως αυτή την κατάληξη» είπε αρχικά η σύζυγος του τραγουδιστή.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει ο Γιάννης στο νοσοκομείο, σε πέντε νοσοκομεία έχει πάει. Και Θεσσαλονίκη και Κύπρο κι άλλη φορά στην Αθήνα κι έφυγε από ανακοπή. Μας έπιασε απροετοίμαστους και εμένα και τα παιδιά του. Έχω κάνει τρία παιδιά, ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί με τα πάνω μας και με τα κάτω μας», συνέχισε, συγκινημένη.

Μιλώντας για την κοινή ζωή τους ανέφερε: «Τον περισσότερο καιρό ήμουν δίπλα του. Με τις ωραίες αναμνήσεις και με κάποιες άσχημες αναμνήσεις, αλλά εντάξει αυτό συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες . Έχω κρατήσει ότι πάντοτε με θαύμαζε σαν γυναίκα, δεν με μείωνε ποτέ σαν γυναίκα. Η ωραιότερη γυναίκα να ήταν δίπλα του, έλεγε ότι εγώ είμαι η καλύτερη. Ποτέ δεν είχε να πει κάτι κακό για κανέναν, άνθρωποι που ξέχασαν τι είχε προσφέρει ο Γιάννης σε αυτούς… δεν κρατούσε κακία ποτέ. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση τα παιδιά του. Δεν θέλουν να το πιστέψουν, βασικά δεν το πιστεύουν αυτό που συνέβη. Η ζωή παίζει παιχνίδια…».

Η προφητική ανάρτηση του Γιάννη Φλωρινιώτη πριν φύγει από τη ζωή

Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στο Facebook τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής κοινοποίησε μια χιουμοριστική φωτογραφία του, η οποία έγραφε: «Να δεις που σε χίλια χρόνια θα βρουν οι αρχαιολόγοι τον τάφο του Φλωρινιώτη με τα χρυσαφικά και τα λαμέ και θα νομίζουν πως ήταν βασιλιάς».Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 6/06 έγινε γνωστό πως ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Η τελευταία του συνέντευξη 10 μέρες πριν τον θάνατό του – «Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Δέκα μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», στην οποία είχε αναφερθεί στην επιβαρυμένη του υγεία. «Αυτή την εποχή, έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι και χειρότερα. Προσπαθώ τώρα με βότανα, βιταμίνες, από μόνος μου, να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Πέρυσι ήταν να πάμε στην Κύπρο για μια παράσταση, πήγαμε, κάναμε 2-3 πρόβες, πήγα στο ξενοδοχείο, με έπιασε ένας πόνος στην πλάτη, αλλά θεώρησα ότι ήταν ψύξη. Πήρα στη ρεσεψιόν να πάρουν το ΕΚΑΒ, με πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί μου είπαν ότι δεν είναι ψύξη. Μου είπαν ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση, τους ζήτησα να πηγαίνω στη δουλειά μου και να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία, αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται», είχε προσθέσει για την υγεία του.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν φοβόταν τον θάνατο, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στην πίστα. «Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία, παρά εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τις δύο μέρες που δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, έκανα μεν το πρόγραμμά μου, ένα πρόγραμμα φανταστικό, αλλά άρχισα να λαχανιάζω. Δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και ζήτησα να σταματήσω», εξήγησε.

«Από 14 χρονών τραγουδάω, έχω συνηθίσει με κόσμο, δεν μπορώ να είμαι μόνος μου. Τραγουδάω 62 χρόνια, είμαι 76 χρονών. Όταν γύρισα από την Κύπρο, η κόρη μου ρώτησε έναν γιατρό τι έχω, αν είναι σοβαρό και της είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και είναι καλύτερο να με πάρουν να πεθάνω στο σπίτι. Δεν έχω παράπονο ούτε από την καριέρα, ούτε από την προσωπική μου ζωή. Ό,τι φαντάστηκα, ό,τι θέλω να κάνω, μου δόθηκε απλόχερα και πιο πολύ η αγάπη του κόσμου», είχε δηλώσει κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις