Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά: Δροσιστικό, τέλειο για το καλοκαίρι
PLUS

Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά: Δροσιστικό, τέλειο για το καλοκαίρι

Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά: Πανεύκολο και δροσιστικό

Το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου είναι το ιδανικό επιδόρπιο. Η σοκολάτα αρέσει στους περισσότερους και σε ένα σοκολατογλυκό ψυγείου συνδυάζεται η αγάπη της σοκολάτας με εκείνη του τραγανού μπισκότου κάνοντας κάθε μπουκιά να μοιάζει ονειρική. Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκάκι μας είναι μόνο βούτυρο, μπισκότο, κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος ενώ προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις για το γαρνίρισμα ό,τι ταιριάζει στα γευστικά σου γούστα.

Η συνταγή είναι από το xrysessyntages

Υλικά
Για τη βάση:

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi
Για τη γέμιση:

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
*Προαιρετικά 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας, θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για τη βάση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να σταθεί.

Μόλις κρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις