Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 25 Ιουνίου: Τσακώθηκαν Λοβέρδος-Τσακαλώτος on air
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 25 Ιουνίου: Τσακώθηκαν Λοβέρδος-Τσακαλώτος on air

Εκλογές 25 Ιουνίου: «Είστε βασικός χορηγός του 41% της ΝΔ»

Τσακωμός on air μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Ανδρέα Λοβέρδου στον ΣΚΑΪ κατά τη συζήτηση για τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαϊου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «τον βασικό χορηγό του 41% της ΝΔ» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Θέλουμε μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», με τον κ. Τσακαλώτο να αντιδρά στην κουβέντα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βασικός χορηγός του 41% της ΝΔ στις περασμένες εκλογές. «Τα συμφέροντα θέλουν ΠΑΣΟΚ για αντιπολίτευση», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναφέρθηκε στην «αντιπολίτευση του κ. Λοβέρδου στη ΝΔ», με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να γελάει και να απαντάει ότι «δεν υπήρχε πιο βολική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ξέρετε ποια είναι η φήμη σας;», ρώτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απάντησε πως «είστε ο χορηγός της ΝΔ. Δεν τους ακούει κανείς». Αναλύοντας τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι «δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη ΝΔ. Δεν πείσαμε τους πολίτες ότι έχουμε κάποιες αξίες», με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντάει ότι «έχουμε μπροστά μας μία εκλογική μάχη».

Τσακαλώτος για φορολόγηση μερισμάτων: «Αύξηση από 5% στο 10%»

Μάλιστα, σε ερώτηση για το ποια είναι η άποψή του για τα μερίσματα, ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω του ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πει ότι θα φορολογηθούν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η φορολόγησή τους θα αυξηθεί: «Εμείς το έχουμε πει στο πρόγραμμά μας ότι τα μερίσματα θα αυξηθούν από 5% στο 10%». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε και τη θέση του κόμματος για μείωση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις