Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημητράς ΜΚΟ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του “εθνικού μηνυτή”
ΕΛΛΑΔΑ

Δημητράς ΜΚΟ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του “εθνικού μηνυτή”

Δημητράς ΜΚΟ: Αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες, κ.λπ.) του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που είναι επικεφαλής, μετά από σχετικό πόρισμα, με το οποίο εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικών αδικημάτων. Πρόκειται για τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος στα τέλη του 2022 είχε κατηγορηθεί ότι διευκόλυνε μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα, με τον ίδιο να κάνει -τότε- λόγο για κυνήγι μαγισσών (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Τη σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στην συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς

Από μερίδα του τύπου ο Παναγιώτης Δημητράς έχει χαρακτηριστεί ως “εθνικός μηνυτής”, με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα να αναφέρει πριν από περίπου δύο χρόνια πως ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει καταθέσει πάνω από 400 μηνύσεις μέσα σε μία πενταετία. Κατά διαστήματα έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, έχει στραφεί νομικά κατά του διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη και της Σώτη Τριανταφύλλου.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχει υποβάλει μηνύσεις στα πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών και Πειραιά.

Έχει μηνύσει τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, την τέως Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (δυο φορές για ρατσισμό), τον τέως Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και πολλά άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο συνέβη και με τους Αλέξη Παπαχελά, Διονύση Γουσέτη και Τάκη Θεοδωρόπουλο από την εφημερίδα “Καθημερινή”. Είχε χαρακτηρίσει δε την Φώφη Γεννηματά “ακροδεξιά εθνικίστρια”, και τη Νέα Δημοκρατία “ναζιστικό κόμμα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις