Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βροχές σήμερα Τρίτη: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές σήμερα Τρίτη: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική

Βροχές σήμερα Τρίτη: Καλοκαιρινός ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Με τον άστατο καιρό να επιμένει αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας με μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Χθες, εκδηλώθηκαν αρκετοί κεραυνοί στην ανατολική Ρόδο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας τουρίστας στην περιοχή της Αγίας Αγάθης. Οι μετεωρολόγοι συνιστούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διήμερο, καθώς προβλέπεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Στην Αττική σήμερα, η ημέρα ξεκινά με ήπιες συνθήκες αλλά όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία πάντως επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα για μία ακόμα ημέρα την Τρίτη 30/05. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

KAIROS-KAKOKAIRIA-MAIOS-AGIOUPNEUMATOS METEO-AGIOUPNEUMATOS-KAIROS
Τετάρτη – Παρασκευή

Αύριο Τετάρτη θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες με συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Την Πέμπτη οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να βελτιωθεί για να «υποδεχθούμε» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με καλοκαιρία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα είναι ηλιόλουστος, χωρίς ωστόσο να επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

agioupneumatos-emy agioupneumatos-thermokrasies
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις