Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συναγερμός στα Σέρβια Κοζάνης – Επιτέθηκε σε συγχωριανό του με… τόξο και ξίφος
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα Σέρβια Κοζάνης – Επιτέθηκε σε συγχωριανό του με… τόξο και ξίφος

Δύο τραυματίες

Σε στυλ «σαμουράι», σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε πρώτα με ξίφος κατά συγχωριανού του, θαμώνα καφενείου κι άλλων έξι παρισταμένων, που επιχείρησαν να τον συγκρατήσουν, αλλά και, λίγο μετά, με βέλη από τόξα κατά και των αστυνομικών, όταν οι τελευταίοι, προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, τραυματίζοντας τους δύο!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη, το απίστευτο περιστατικό στα Σέρβια Κοζάνης, με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν 49χρονο, ο οποίος συνελήφθη τελικά, ενώ έριχνε κατά των αστυνομικών «βροχή» από βέλη, αλλά δεν διευκρινίστηκε με την πρώτη εξέτασή του το κίνητρό του για την αρχική επίθεση τρόμου, μέσα στο καφενείο με στόχο 52χρονο συγχωριανό του. Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία, το χρονικό του τρόμου, που ξετυλίχθηκε σε δύο χρονικές στιγμές, στο καφενείο και στο σπίτι του, όπου κατέφυγε: «Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Κοζάνης, ο 49χρονος επιτέθηκε με τη χρήση ξίφους σε 52χρονο ημεδαπό, θαμώνα του καταστήματος, πλην όμως δεν κατάφερε να τον τραυματίσει, ενώ εξύβρισε άλλους έξι θαμώνες του καταστήματος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το κατάστημα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντοπίσθηκε ο 49χρονος στην οικία του σε περιοχή της Κοζάνης, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών αρχικά τους απείλησε με ξίφος, στη συνέχεια έριξε προς το μέρος αυτών τουλάχιστον 7 βέλη με τη χρήση τόξου, ενώ ακολούθως τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού, επιχειρώντας να τους τραυματίσει». Οι αστυνομικοί, προσθέτει η Αστυνομία «παρά τις επαναλαμβανόμενες σε βάρος τους επιθέσεις, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 49χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Ακολούθησε, όπως ήταν επόμενο, λεπτομερής έρευνα στην οικία του δράστη, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικό οπλοστάσιο, με όπλα μιας άλλης εποχής, αλλά άκρως επικίνδυνα, αφού χρησιμοποιούνταν σε πολεμικές συρράξεις:

Συνολικά και κατασχέθηκαν:

Μία απομίμηση όπλου, ένα ξίφος μήκους λάμας 70 εκατοστών, ένας σουγιάς μήκους λάμας 10 εκατοστών, δύο τόξα, μία φαρέτρα με 10 βέλη, δύο ζευγάρια κρόταλα και 2 σπρέι πιπεριού. Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της απείθειας, της απειλής, της εξύβρισης και της νομοθεσίας περί όπλων. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις