Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενδοοικογενειακή βία Ελλάδα 2023: Πάνω από 3.100 περιστατικά με θύματα γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία Ελλάδα 2023: Πάνω από 3.100 περιστατικά με θύματα γυναίκες

Ενδοοικογενειακή βία Ελλάδα 2023: Έχει δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό περιβάλλον όπου μπορεί να ζητήσει υποστήριξη κάποια γυναίκα σε ανάγκη προστασίας

Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας, καθώς περίπου 3.000 γυναίκες έπεσαν θύματα κακοποίησης το 2023 και βρήκαν τη δύναμη να το καταγγείλουν. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στη Χαλκιδική, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ πως 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες το 2023. «Έχουμε 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τα οποία οι γυναίκες πλέον τα γνωρίζουν» ανέφερε η κ. Δημογλίδου τονίζοντας ότι μια καταγγελία μπορεί να γίνει σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Μιλώντας για το σημαντικό αυτό θεσμό, η εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι το 70% του προσωπικού στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας αποτελείται από γυναίκες καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες. «Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε πάνω από 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες», ανέφερε σχετικά. Η ίδια αναφέρθηκε στο panic button (κουμπί πανικού), ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο όπως είπε γνωρίζουν πλέον οι γυναίκες. «Ζητούν να λάβουν τον κωδικό και να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή, να την έχουν στη διάθεσή τους και να τη χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο» σημείωσε.

Βίντεο με τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις