Ειδικό λογαριασμό αποκτούν τα έργα αποχέτευσης στο ΤΠπΔ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ειδικό λογαριασμό αποκτούν τα έργα αποχέτευσης στο ΤΠπΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Δημιουργείται ειδικός λογαριασμός για το έργο «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις».

24.05.2023 | 14:43

Με ΚΥΑ αποφασίστηκε η σύσταση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ειδικού δεσμευμένου καταπιστευτικού λογαριασμού με τίτλο «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» (εφεξής «ειδικός λογαριασμός») για την χρηματοδότηση του έργου «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και καθορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης.

Η χρηματοδότηση του «έργου» πραγματοποιείται μέσω του ανωτέρω άτοκου «ειδικού λογαριασμού» που συστήνεται στον δεσμευμένο τομέα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου διατάκτη μέσω της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τα ποσά που κινούνται εσωτερικά μέσω του ανωτέρω λογαριασμού προς τους λογαριασμούς των δικαιούχων φορέων της παρ. 4 δεν προβλέπεται χρέωση εξόδων και δικαιωμάτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Exit mobile version