Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Εξαιρετική οργάνωση των εκλογών στον Απόδημο Ελληνισμό
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Εξαιρετική οργάνωση των εκλογών στον Απόδημο Ελληνισμό

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια αναρτήθηκαν για την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε όλα τα κράτη που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές Ελλήνων εξωτερικού.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης κατήρτισε και συντόνισε ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο υλοποίησαν οι διπλωματικές αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών, σε 35 κράτη, με απόλυτη επιτυχία. Με άψογο κεντρικό συντονισμό συμμετείχαν από θέσεις ευθύνης 900 άτομα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 μετακινήσεις εκτός έδρας, συμμετείχαν 82 πόλεις σε 35 κράτη και οι Έλληνες του εξωτερικού ψήφισαν σε 99 εκλογικά τμήματα. Μια ιστορική στιγμή της πρώτης εφαρμογής του νέου νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο οποίος όμως χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις.

Σε όλα τα κράτη οι ψηφοφόροι, που έκαναν ρεκόρ συμμετοχής με 79,4% επί των εγγεγραμμένων, δήλωσαν χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από την άρτια οργάνωση του εγχειρήματος. Οι διπλωματικοί σάκοι με τα κλειστά ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στο Εφετείο, όπου αποσφραγίστηκαν από επιτροπή και καταχωρήθηκαν στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις