Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος ΕΦΚΑ – 20% κρατήσεις: Τα μαζεύει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος ΕΦΚΑ – 20% κρατήσεις: Τα μαζεύει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος ΕΦΚΑ - 20% κρατήσεις: Μετά τον σάλο

«Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα είπε για τις κρατήσεις ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ του Blue Sky, απάντησε θετικά σε σχετική ερώτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, όταν τον ρώτησε αν σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρουν το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Twitter

Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας. Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις