Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 4άρι στην Κύπρο – Eurovision: Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4άρι στην Κύπρο – Eurovision: Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά

4άρι στην Κύπρο - Eurovision: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σχολίασε μέσω Twitter την χαμηλή βαθμολογία που έδωσε η χώρα μας στην Κύπρο

Πολιτικές διαστάσεις δίνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πίσω από το «4αρι» που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο για τον διαγωνισμό της Eurovision. Μάλιστα σε αυτή του την ανάλυση υποστηρίζει ότι η χαμηλή βαθμολογία έχει ως στόχο την… αποξένωση της Ελλάδας από την Κύπρο. «Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία απο την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

Έξαλλη Κύπρια παρουσιάστρια με το 4άρι της Ελλάδας στον Lambrou – «Αδιανόητο»

Μετά από χρόνια «ανταλλαγής» υψηλών βαθμολογιών στη Eurovision με την Κύπρο, η κριτική επιτροπή της Ελλάδας έδωσε στον Andrew Lambrou ένα 4άρι, που δίχασε το κοινό, τόσο της Ελλάδας όσο και της γείτονος χώρας. H βαθμολογία της ελληνικής κριτικής επιτροπής στέρησε από την Κύπρο μια θέση στη 10άδα και η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια της Κύπρου, Κάλια Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Λίβερπουλ για τον διαγωνισμό, εμφανίστηκε μέσω skype στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» χωρίς να κρύψει τν οργή της.

«4; 4; Δεν λέω καλημέρα! 4; Παραμιλώ από χθες το βράδυ. Όλη η Ευρώπη μου στέλνει μηνύματα και μου λέει “δεν γίνεται, δεν γίνεται 4”…. Πάντα λέγαμε ότι στην Ευρώπη δε θα καταλάβουν τη σχέση Ελλάδας- Κύπρου, ότι είμαστε αδέρφια, ότι είναι σαν να ψηφίζουμε τους εαυτούς μας, και γίνεται αυτό… Δεν μπορώ να το διανοηθώ το 4.

Τόσο καιρό λέμε στα social media για το τραγούδι, ο Andrew έδωσε και την ψυχή του, άλλες χώρες μάς έδωσαν 10άρια και η Ελλάδα έδωσε 4. Δεν το χωνεύω!» είπε σε έντονο ύφος, χωρίς να χάνει, ωστόσο, το χιούμορ της. «Είναι αδιανόητο να χάσουμε τη δεκάδα για εκείνο το 12άρι. Η Κύπρος θα ήταν στην 10η θέση, μπορεί και 9η, εάν η Ελλάδα έδινε το 12άρι. Δεν ξέρω αν αυτό δεν μετράει για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο που πέρυσι δεν περάσαμε στον τελικό, η 10η θέση για εμάς είναι πολύ σημαντική. Το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο, όλοι στην αρένα ούρλιαζαν και έρχεται η Ελλάδα και βάζει 4» είπε τέλος, η Κάλια Ελευθερίου.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις