46χρονη οικιακή βοηθός πίσω από τις κλοπές σε σπίτι στο Μαρούσι

ΕΛΛΑΔΑ

46χρονη οικιακή βοηθός πίσω από τις κλοπές σε σπίτι στο Μαρούσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθη και ο φίλος της

13.05.2023 | 19:53

Δύο κλοπές σε σπίτι στο Μαρούσι, με είσοδο των δραστών χωρίς παραβίαση κλειδαριάς, έστρεψαν τις υποψίες της ιδιοκτήτριας και κυρίως της Αστυνομίας στη Γεωργιανή οικιακή βοηθό, που εργαζόταν μέχρι πρότινος εκεί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, με την τελευταία κλοπή κοσμημάτων, τιμαλφών και ρολογιών να έχει σημειωθεί στις αρχές Απριλίου, εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας την46χρονη  οικιακή βοηθό μαζί με τον 27χρονο επίσης αλλοδαπό φίλο της. Σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία από την οικία της γυναίκας για την οποία εργαζόταν η 46χρονη, όμως έχουν βρεθεί και αρκετά άλλα αντικείμενα τους ιδιοκτήτες των οποίων αναζητά η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Ασφάλεια Αμαρουσίου, αφού όλα συνηγορούν στο ότι είναι προϊόντα διαρρήξεων.

Βρέθηκαν, λέει η Αστυνομία, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Δύο ποδήλατα, πλήθος ρολογιών χειρός, πλήθος γυαλιών ηλίου, κοσμήματα, αναπτήρες, είδη ρουχισμού και τσάντες. Επιπλέον εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής ποδήλατου και χρηματικού ποσού από αποθήκη στο Γαλάτσι.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρει η Αστυνομία στην ενημέρωσή της:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης δύο κλοπών από οικία στο Μαρούσι, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 2μηνο, με αφαιρεθέντα τιμαλφή, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρήματα και τραπεζικές επιταγές, ταυτοποίηθηκε η εμπλοκή της 46χρονης αλλοδαπής, η οποία εργάζονταν ως οικιακή βοηθός στην προαναφερόμενη οικία. Στο ίδιο σπίτι όπου εντοπίστηκε το ζευγάρι  βρέθηκαν από την Αστυνομία ένα αεροβόλο πιστόλι και τέσσερα  μαχαίρια».

Εδώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ήταν τόσο βέβαιοι ότι οι κλοπές έγιναν από πρόσωπο που γνώριζε «από μέσα» την οικία, αφού οι δράστες είχαν μαζί τους ειδικό εργαλείο για τη διάτρηση του τοίχου, πίσω από τον οποίο βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο! Γνώριζαν, επίσης, σε ποια ακριβώς σημεία της οικίας η ιδιοκτήτρια έκρυβε ένα ακριβό ρολόι, χρυσά βραχιόλια, χρυσούς σταυρούς, ακριβά δαχτυλίδια και πολλά άλλα μικρότερα αντικείμενα.

Εντόπισαν επίσης στην κρεβατοκάμαρα και ένα πανάκριβο ασημί βραχιόλι κατασκευής διεθνούς οίκου με γαλάζιες πέτρες και για το οποίο η 46χρονη κατά τα στοιχεία είχε δείξει το «ενδιαφέρον» της από την εποχή που εργαζόταν στο σπίτι. Οι συλληφθέντες, καταλήγει η Αστυνομία,  με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών και των υπολοίπων αφαιρεθέντων, συνεχίζεται.

Exit mobile version