Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρτα – πατέρας μωρού: Ελεύθερος ο 37χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα – πατέρας μωρού: Ελεύθερος ο 37χρονος

Άρτα - πατέρας μωρού: Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πατέρας στην Άρτα ο οποίος ξέχασε επι ώρες το 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει. Στον πατέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ η νεκροψία στο βρέφος που ξεχάστηκε στο ΙΧ την περασμένη Τρίτη (9/5) είχε δείξει ότι κατέληξε από ασφυκτικό θάνατο. Μιλώντας έξω από το δικαστικό μέγαρο ο δικηγόρος του πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατηγορία θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και δεν θα πάει φυλακή ο 37χρονος. «Η έξοδος από τη χώρα. Μόνο αυτός ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε» είπε αρχικά ο κ. Λαμπράκης και πρόσθεσε: «Ηταν μια ορθή δίωξη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας. Θεωρώ ότι θα μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάτι που θα επικυρωθεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

«Έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του…»

Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του. Ηταν ιδιαίτερα κουρασμένος από το παιδί που έβγαζε δόντια, είχε κολικούς… Η γυναίκα του είχε ένα ατύχημα πριν λίγες μέρες και φοβόταν να το πάει εκείνη στον παιδικό σταθμό. Σταμάτησε εκείνο το πρωί να πάρει έναν καφέ, σταμάτησε η μνήμη του να λειτουργεί. Πλήρωσε και τον καφέ της γυναίκας του να πάει να τον πάρει αργότερα. Κι αντί να κάνει αριστερά να πάει στον παιδικό σταθμό, έστριψε δεξιά πήγε στη Λευκάδα κι έκανε τη δουλειά του.

«Κανείς δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση τους όταν αντίκρισαν το μωρό»

Τον πήρε τηλέφωνο το μεσημέρι έντρομη η γυναίκα του ότι το παιδί δεν ήταν στον παιδικό σταθμό. Ετρεξαν και οι δύο εκεί. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πατέρα και της μητέρας να δουν το 6 μηνών μωρό τους σ’ αυτή την κατάσταση… Συναντήθηκαν και οι δύο με την υποστήριξη του νοσοκομείου της Άρτας. Το νοσοκομείο και οι άνθρωποί του ήταν δίπλα στον άνθρωπο και αυτοί και η Αστυνομία. Θέλω να εξαίρω το ήθος των Αρτινών πολιτών, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την υπόθεση και τα σχόλια. Είναι καλλιεργημένες οι σκέψεις τους. Είναι από τις φορές που πολλοί άνθρωποι συνθηκολογούν με την ίδια τους ζωή όπως την έχουν ρημάξει και ζουν μία απελπισία κι αυτό το λένε ευτυχία», κατέληξε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις