Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Debate: Στόχος η συσπείρωση των ψηφοφόρων και τα πολιτικά ανοίγματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate: Στόχος η συσπείρωση των ψηφοφόρων και τα πολιτικά ανοίγματα

Είχε περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι περιμέναμε χωρίς εξάρσεις, καθώς είδαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητούν πολιτισμένα και χωρίς τοξικότητα.

To πιο πολυσυζητημένο debate των τελευταίων ετών μπορεί να μη μας έκανε σοφότερους καθώς δεν είχε εκπλήξεις και ειδήσεις κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και νίκησε τον ημιτελικό του Champions. Είχε περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι περιμέναμε χωρίς εξάρσεις, καθώς είδαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητούν πολιτισμένα και χωρίς τοξικότητα.

γράφει η Άρση Γιαννέλου, δημοσιογράφος

Ποιος έκλεψε τις εντυπώσεις του debate

Κερδισμένος από την τηλεμαχία φαίνεται να βγαίνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρον την τηλεοπτική εμπειρία του, κινήθηκε με άνεση και αξιοποίησε τη δύναμη της εικόνας για να μιλήσει στο κοινό του και να το συσπειρώσει. Από τα highlights συγκρατούμαι τον κ. Βελόπουλο να κραδαίνει την εικόνα από βιβλίο της Γ΄ Δημοτικού, που, όπως είπε, απεικονίζει την Παναγία ως γκέισα και την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη “για συμβούλια κληρωτών πολιτών”. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε υπό πίεση και απολογήθηκε για την υπόθεση των υποκλοπών λέγοντας ότι “ο κ. Ανδρουλάκης ποτέ δεν ήταν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στο Σκαι ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε για πρώτη φορά το λόγο της παρακολούθησης και διερωτήθηκε αν το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη και η εισαγγελέας κ. Βλάχου. “Ελπίζω πολλά στελέχη της ΝΔ μετά το χθεσινή δήλωση του αρχηγού τους να ζητήσουν μια συγγνώμη”, κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε να κρατήσει ζωντανή τη συζήτηση για την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών προοδευτικής διακυβέρνησης με το Νίκο Ανδρουλάκη να επιμένει στο βέτο του για τα πρόσωπα των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στην πρωθυπουργία σε περίπτωση συνεργασίας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «μούφα προοδευτική διακυβέρνηση» ενώ είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη»

Σε ό,τι αφορά την οικονομία το ενδεχόμενο επέκτασης του market pass και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους άφησε ανοιχτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  “Έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς με πετραχήλια και “γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ” τον κ. Μητσοτάκη” ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Παύλο Τσίμα.

 

Τις προεκλογικές εξαγγελίες προσγειώνει ο Κεντρικός Τραπεζίτης

Τις προεκλογικές εξαγγελίες ήρθε πάντως να προσγειώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μάλιστα την ημέρα του ντιμπέιτ και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές. Ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στην Ημερησία τόνισε ότι “δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες” και ενώ ακόμα αναμένουμε την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Έστειλε μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται «μια σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής, που να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις