Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Debate – Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δεν αποτελούσε κίνδυνο ο Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate – Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δεν αποτελούσε κίνδυνο ο Ανδρουλάκης

Debate - Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου» τόνισε ο πρωθυπουργός για το θέμα των υποκλοπών

Η Ράνια Τζίμα ρώτησε στο debate τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών με τον πρωθυπουργό να απαντάει πως από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τις ευθύνες του και τόνισε πως η ΕΥΠ δεν έπρεπε να είχε παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ράνια Τζίμα: Ο κ.Δημητριάδης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο, εσείς σκεφτήκατε να παραιτηθείτε
για τις υποκλοπές ή η Δημοκρατία μας είναι υποδεέστερη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά ανέλαβα τις ευθύνες μου. Ανέλαβα δύο δεσμεύσεις στον ελληνικό λαό. Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση εγώ και ανέλαβα να διορθώσω μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να κάνει παρακολουθήσεις χωρίς φίλτρα. Ανέλαβα την ευθύνη για μία παρακολούθηση που δεν έπρεπε να γίνει. Θωρακίσαμε την ΕΥΠ και θα λειτουργεί με τη διαφάνεια που της ταιριάζει και η ΕΥΠ θα μπορεί να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις υπηρεσίες για να διαφυλάξει την ακεραιότητα της χώρας.

Ράνια Τζίμα: Δεν γνωρίζατε ενώ είχατε επιλέξει η ΕΥΠ να υπάγεται σε εσάς. Γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του Στρατεύματος, ο πολιτικός αρχηγός και ο εν ενεργεία υπουργός σας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ.Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα και δεν έπρεπε να ήταν υπό παρακολούθηση, Το κράτος δικαίου στη χώρα αξιολογείται συνολικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις