Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο με ΚΤΕΛ Καλαμάτα: Τι λέει ο οδηγός που πάτησε το πόδι του μικρού
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με ΚΤΕΛ Καλαμάτα: Τι λέει ο οδηγός που πάτησε το πόδι του μικρού

Τροχαίο με ΚΤΕΛ Καλαμάτα: Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πόρτες για λόγους ασφαλείας δεν ανοίγουν μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως το λεωφορείο.

Στην αναμπουμπούλα και στα σπρωξίματα για να μπουν γρήγορα μέσα, απέδωσε το ατύχημα ο οδηγός του λεωφορείου στην Καλαμάτα, που πάτησε το πόδι του 8χρονου μαθητή, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα. “Ήταν μαζεμένα τα παιδιά. Αυτά ήταν παιδιά κάτω από 10-11 χρόνων, δημοτικού παιδιά γύρω στα 20 μαζεμένα και όπως έπαιρνα τη στροφή μου εγώ, μέσα σε προστατευμένο μέρος, σε μία αλάνα μέσα, όρμησαν τα παιδιά πάνω στην πόρτα για να μπουν γρήγορα μέσα, όλα μαζί”, δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου, Βασίλης Σαμαράς, στο Live News στo Mega. Όπως λέει ο οδηγός, ήταν έτοιμος να ακινητοποιήσει πλήρως το λεωφορείο. Σε κλάσμα ενός δευτερολέπτου, άκουσε φωνές, είδε αμέσως τι συνέβη και έκανε όπισθεν για να απελευθερωθεί το ποδαράκι του 8χρονου αγοριού.

“Εν τω μεταξύ εκείνη την ώρα εγώ ήμουν έτοιμος για να σταματήσω, δηλαδή στο τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να σταματήσω και πάνω στο σταμάτημα πάτησα το ποδαράκι του παιδιού. 4 Με τη μπροστινή τη ρόδα την ώρα που ακινητοποιούταν το όχημα, αυτομάτως ακούω: ”Το παιδί, το παιδί”. Πατάω φρένο, βάζω αμέσως όπισθεν και κατεβαίνω κάτω”.

Κάταγμα στο πόδι για το παιδί

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου, οι πόρτες για λόγους ασφαλείας δεν ανοίγουν μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως το λεωφορείο. Εικάζει πως λόγω του νεαρού της ηλικίας, βιάστηκαν να πάρουν θέση για να μπουν νωρίτερα και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα. “Κάποιο παιδάκι μπορεί να έσπρωξε το παιδάκι αυτό ή ξέρω εγώ μέσα στην όλη αναμπουμπούλα να μπουν τα παιδάκια γρήγορα γρήγορα μέσα. Ο λόγος είναι να προλάβουν να πιάσουν το μπροστινό το κάθισμα, κάποιο άλλο κάθισμα που θα είναι παρέα με τον φιλαράκο τους. Για θέμα ασφαλείας πάντα οι πόρτες στα αστικά λεωφορεία πρέπει να σταματήσει το λεωφορείο και μετά από ένα δευτερόλεπτο ανοίγει η πόρτα”.

Ο μαθητής σφάδαζε από τους πόνους. Διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο πόδι και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο “Παίδων” της Αθήνας. “Άκουσα μάλλον ότι θα γίνει καλά το παιδί δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα. Φαντάσου τώρα σε μία πόρτα λεωφορείου να προσπαθούνε να μπούνε 20 παιδιά όλα μαζεμένα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις