Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το χωριό που δεν ετοιμάζεται για τις εκλογές – Γιατί απέχουν
ΕΛΛΑΔΑ

Το χωριό που δεν ετοιμάζεται για τις εκλογές – Γιατί απέχουν

Την απόφαση πήραν οι κάτοικοι λόγω της εγκληματικότητας που τσακίζει το χωριό τους.

Το Λευκοχώρι στην Ηλεία δεν ετοιμάζεται για εκλογές. Οι κάτοικοί του βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της εγκληματικότητας και έχουν αποφασίσει να απέχουν. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από την στιγμή που οι κακοποιοί έχουν κλέψει ακόμα και τα καντήλια του νεκροταφείου.Δεν είναι σπάνιες και οι επιθέσεις κατά της σωματικής ακεραιότητάς τους. Ενας από αυτούς υποστηρίζει στην κάμερα του Mega πως στις εκλογές “θα έχει μεγάλη αποχή, μην εκπλαγείτε δηλαδή εδώ στο χωριό και 90% αποχή.” Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κάθε κάτοικος έχει μία τουλάχιστον ιστορία να πει. Τα σπίτια στην περιοχή είναι καγκελόφραχτα ενώ όπως υποστηρίζουν κλειδώνονται από νωρίς για να μην πέσουν θύματα κακοποιών, που κλέβουν ακόμα και τα φρεάτια.

“Στην μια παρά δέκα η ώρα ήμουν εγώ και η γυναίκα μου, η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί είναι κλινήρης και εμένα μου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο λέγοντας ”ότι χρυσαφικά έχεις”, περιγράφει κάτοικος του χωριού καταλήγοντας ότι του πήραν 250 ευρώ. Θύμα κακοποιών έπεσε και ο πρόεδρος του χωριού την ώρα μάλιστα που ήταν στο πανηγύρι.

“Ήταν ο Άγιος Αθανάσιος, είχαμε πανηγύρι εδώ στη πλατεία και μόλις γύρισα εδώ στο σπίτι ήταν μια χαρά, εδώ ένα άλλο σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Νικολόπουλου και εκεί πήγα να δω εγώ και μόλις είδα ότι έσπασαν την πόρτα αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν πάει και στο δικό μου θα έχουν πάει και τρέχω, είχαν σπάσει πόρτα τη κεντρική, μας πήραν λεφτά, χρυσαφικά, δεν είχαν αφήσει τίποτα μέσα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις