Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προφυλακίστηκε 27χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε 27χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Άλλες δύο υποθέσεις

Αμετανόητος, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας, 27χρονος, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, μετά τη δεύτερη σύλληψή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τη σύλληψή του με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του σε σωφρονιστυικό κατάστημα της χώρας. «Ειδικότερα», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, «προηγήθηκε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., κατά την οποία εντοπίστηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, να κατέχει και διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο».

Και συνεχίζει η Αστυνομία, για την ίδια σοβαρή υπόθεση:

«Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του εμπλεκομένου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα». Ομως, από τη Δίωξη, εξιχνιάστηκαν κι άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων. Σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος συνολικά τριών ατόμων , καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις συλλήψεως στα όρια του αυτοφώρου.

Στη δεύτερη υπόθεση, αναφέρεται, ότι υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας και εντοπίστηκε 33χρονος χρήστης διαδικτυακών εφαρμογών, ο οποίος διαμοίραζε σε έτερους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και 55χρονος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες του εν λόγω υλικού. Στην τρίτη υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου συνομίλησε μαζί της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για 21χρονο (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή τοπικού πρωταθλήματος σε νησί του Βορείου Αιγαίου).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις