Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποσχέσεις προς τη νεολαία με ανταμοιβή την ψήφο
ΕΛΛΑΔΑ

Υποσχέσεις προς τη νεολαία με ανταμοιβή την ψήφο

"Θες από φέτος πανελλαδικές χωρίς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής;"

Γράφει η Άρση Γιαννέλου
Δημοσιογράφος

Την υπόσχεση ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα άμεσα ,τον Ιούνιο, ως ανταμοιβή για την ψήφο της νεολαίας. Υπόσχεται να αλλάξει το σύστημα ενώ “τρέχουν” οι εξετάσεις ενώ κυκλοφόρησε και αφίσα από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα: “θες από φέτος πανελλαδικές χωρίς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής;”.

Η Εξαγγελία προκάλεσε οξεία πολιτική αντιπαράθεση

Ο γραμματέας της Ν.Δ, Παύλος Μαρινάκης, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει «βόμβα» στις Πανελλαδικές και ότι όχι μόνο δεν σέβεται αλλά προσβάλλει τους υποψήφιους, κάνοντας λόγο για «πρακτικές της δεκαετίας του ΄80″. Την ίδια ώρα η νεολαία της Ν.Δ, καταδικάζει την κίνηση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Κιουρή, η οποία μοίρασε φυλλάδια σε σχολείο με στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “το κατάντημα να μοιράζουν φυλλάδια έξω από σχολεία στη Μεσσηνία παρακαλώντας για λίγο ενδιαφέρον μαρτυρά πόσους νέους (δεν) προσέλκυσε η ψηφιακή καμπάνια των τελευταίων ημερών”.

Αντικρουόμενες γνώμες για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με σκληρές αντιπαραθέσεις εκφράζουν και οι πανεπιστημιακοί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής πριμοδοτείται η ιδιωτική εκπαίδευση και τα κολέγια ενώ είναι σαφές ότι η κατάργηση της θα οδηγήσει στο να μπαίνουν ξανά στα ΑΕΙ υποψήφιοι με βαθμό 2 και 3 με άριστα το 20.

Δεν θέλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο καθηγητής του Χάρβαντ, Όθων Ηλιόπουλος

Αίσθηση πάντως προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου.  Ο κ. Ηλιόπουλος, καθηγητής του Χάρβαρντ, τάχθηκε ανοικτά κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Διαφώνησε και με την πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα παρότι παραδέχθηκε ότι στο Χάρβαρντ υπάρχει και λειτουργεί.

Όμως διερωτάται κανείς αν σε χτίζουν μέσα στο γραφείο σου, σε προπηλακίζουν, σε κλειδώνουν σε αίθουσα συνεδριάσεων, σε απειλούν και προγραφούν το όνομα σου δικαιούσαι την προστασία της αστυνομίας ή αυτό το δικαίωμα εξαντλείται όταν δουλεύεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα είναι αυτονόητο αυτά να συμβαίνουν γιατί έτσι έχουμε μάθει;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις