Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – κυβερνητικό αεροσκάφος: Τι απαντά η κυβέρνηση στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – κυβερνητικό αεροσκάφος: Τι απαντά η κυβέρνηση στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης - κυβερνητικό αεροσκάφος: Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος

Σε κάθε προεκλογική «μάχη» τα κόμματα που διεκδικούν την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό μέσο για να ασκήσουν κριτική στους αντιπάλους και να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, κατηγορώντας για τα πάντα (ή σχεδόν για όλα) τους αντίπαλους πολιτικούς σχηματισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε σήμερα στη μάχη εναντίον της ΝΔ τις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Τσαπανίδου: ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος για τις προεκλογικές του περιοδείες

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται.Στις 21 Μαΐου λέμε “Ως εδώ” στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Σκέρτσος: Ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει χρήση των κρατικών μέσων μέχρι 21 Μαϊου

Ερωτηθείς το μεσημέρι της Πέμπτης για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει (σ.σ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος), αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες ημέρες αργότερα μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

Οταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσε το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν τις εκλογές του 2019

Μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ ότι ο πρωθυπουργός κάνει χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους για ορισμένες από τις προεκλογικές του περιοδείες, όμως στην ίδια ακριβώς πρακτική είχε καταφύγει και ο Αλέξης Τσίπρας το 2019, πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ως πρωθυπουργός τότε, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει σε αρκετές περιπτώσεις το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας όπου είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από επαρχιακές πόλεις όπου περιόδευε. Αυτό συνέβη στις 14 Ιουνίου του 2019 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ο VIP επιβάτης στην πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer από την Μάλτα στη Ρόδο.

Λίγες ημέρες μετά, στις 27 Ιουνίου του 2019, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα. Αλλά και ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας αλλά κατευθύνθηκε με το Embraer στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις