Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μπιλ Γκέιτς – συμβουλές: 3 πολύτιμα μαθήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπιλ Γκέιτς – συμβουλές: 3 πολύτιμα μαθήματα

Μπιλ Γκέιτς - συμβουλές: Ο Κρις Γουίλιαμς είναι πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος HR της Microsoft

Από την πρώτη κιόλας, φορά που ο Κρις Γουίλιαμς συνάντησε τον Μπιλ Γκέιτς – πριν από χρόνια – κατάλαβε ότι επρόκειτο να αλλάξει η ζωή του. Ο Κρις Γουίλιαμς είναι σήμερα πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος HR της Microsoft, σύμβουλος ηγεσίας και συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Microsoft, του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Μπιλ Γκέιτς. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γουίλιαμς παραδέχεται πως έμαθε πολλά πράγματα από τον διάσημο ιδρυτή της Microsoft.  Αυτά είναι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, τα 3 πιο σημαντικά μαθήματα που έλαβε από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Microsoft.

blue and white concrete building
Μην σταματάτε να αναρωτιέστε

Για πρώτη φορά, Γκέιτς και Γουίλιαμς συναντήθηκαν, μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξη της ομάδας της Fox Software στην πανεπιστημιούπολη της Microsoft στο Ρέντμοντ. Η Microsoft είχε πληρώσει περισσότερα από 170 εκατομμύρια δολάρια για τη συγκεκριμένη εταιρεία και ήταν σαφές ότι ο Γκέιτς ήθελε να δει τι είχε αγοράσει. «Έξι από εμάς, δύο από τους κορυφαίους προγραμματιστές μας και εγώ ως υπεύθυνος ανάπτυξης πήγαμε να τον συναντήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το προϊόν μας, το FoxPro, ήταν πολλές φορές πιο γρήγορο από το Cirrus, το προϊόν της Microsoft που ανταγωνιζόταν (αργότερα κυκλοφόρησε ως Access). Ο Γκέιτς ήθελε να μάθει το γιατί. Γρήγορα κατάλαβε ότι ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη ήταν ο Έρικ Κρίστενσεν, μια ιδιοφυΐα. Ο Γκέιτς επικεντρώθηκε αμέσως στον Έρικ και αυτό που ακολούθησε έμοιαζε με συγχώνευση μυαλού στο Star Trek. Ο Γκέιτς του έκανε όλο και πιο λεπτομερείς ερωτήσεις. Συζήτησαν ακόμη και για την κίνηση των μεμονωμένων bit και το μέγεθος της κρυφής μνήμης εντολών Intel 80386. Ο Μπιλ έγνεψε καταφατικά και χαμογέλασε, σχεδόν περήφανος για τον εαυτό του και την επένδυση που είχε κάνει», εξηγεί ο Γουίλιαμς.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, ο Γκέιτς συνέχιζε να είναι περίεργος, ήθελε πάντα να καταλάβει το γιατί, πάντα επιθυμούσε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν ήταν πιο νέος, ο τρόπος του ήταν επιθετικός και σκληρός. Καθώς μεγάλωνε, το πάθος του για τη λεπτομέρεια δεν έφυγε ποτέ, απλώς η μέθοδός του για να φτάσει εκεί είχε αλλάξει.

«Με τον Μπιλ έχουμε μόνο έξι μήνες διαφορά ηλικίας και όσο δούλεψα μαζί του έβλεπα να μεγαλώνουμε και οι δύο. Ίσως να ήταν η απόκτηση παιδιών, ίσως να συνεργαζόταν με ολοένα και μεγαλύτερους οργανισμούς, ίσως απλώς να γινόταν σοφότερος με την ηλικία. Αλλά και οι δύο μάθαμε πώς να φτάνουμε στις λεπτομέρειες χωρίς να κάνουμε χάος στη διαδικασία», προσθέτει.

green orange and black metal bar
Να διαβάζετε» τους ανθρώπους

Υπήρχαν οι άνθρωποι που ήταν αρκετά δυνατοί για να παραδεχτούν, στο πρόσωπο του πλουσιότερου τότε ανθρώπου του πλανήτη, ότι απλώς δεν είχαν τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά η ικανότητα του Μπιλ να αντιλαμβάνεται ποιος και πότε λέει ψέματα φαινόταν να βελτιώνεται μόνο με την ηλικία. «Άρχισα να παρατηρώ, να βλέπω τις εκφράσεις των ανθρώπων όταν δεν ήξεραν κάτι. Με τον καιρό μπορούσα να αναγνωρίσω το πρόσωπο κάποιου που, φαινόταν, προτιμούσε να πεθάνει παρά να πει, «δεν ξέρω, αλλά θα το μάθω και θα επικοινωνήσω μαζί σου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δημιουργήστε κάτι από το τίποτα

Η μεγαλύτερη ικανότητα του Μπιλ, ωστόσο, ήταν να δημιουργεί μέσα από το χάος. Να αντιμετωπίσει ένα βαθιά πολύπλοκο σύνολο γεγονότων και απόψεων και να καθορίσει με ακρίβεια το νόημα. «Έμαθα πολλά περνώντας χρόνο με τον Μπιλ Γκέιτς. Όταν σκέφτομαι πόσα μου δίδαξε η ευκαιρία να είμαι μαζί του στο γραφείο, απλά χαμογελάω», καταλήγει ο Γουίλιαμς.

a close up of a cell phone with icons on it
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις