Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές των διανυκτερευόντων mini market
ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές των διανυκτερευόντων mini market

Οι συλληφθέντες είναι δύο ημεδαποί, 46 και 42 χρόνων

Επί το…έργον, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, οι «ληστές των διανυκτερευόντων Μίνι Μάρκετ», σε περιοχές του Πειραιά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στοχοποιούσαν Μίνι Μάρκετ, σε Πειραιά, Νίκαια, Δραπετσώνα, τα οποία λειτουργούσαν για την εξυπηρέτηση των πελατών όλη τη νύχτα. Ξαφνικά εφορμούσε, φορώντας κουκούλα,  ο ένας από τους δράστες στο κατάστημα  και  με αιχμηρό αντικείμενο ακινητοποιούσε τον η την υπάλληλο και άρπαζε χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια έτρεχε, έμπαινε σε αυτοκίνητο συνεργού του και διέφευγαν.

Οι συλληφθέντες είναι δύο ημεδαποί, 46 και 42 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για εγκληματική  οργάνωση, απόπειρα κλοπής, ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Ταυτοποιήθηκε, ακόμη, από την Αστυνομία και 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.

Σε Μίνι Μάρκετ της Νίκαιας

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «πρώτες πρωινές ώρες, ο 42χρονος εισήλθε σε 24ωρο μίνι μάρκετ στην περιοχή της Νίκαιας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο, πλην όμως τράπηκε σε φυγή διότι αντιλήφθηκε ότι ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης από υπάλληλο ασφαλείας του καταστήματος. Αμέσως μετά, μετέβη σε έτερο κατάστημα ίδιας επωνυμίας στην περιοχή της Νίκαιας με σκοπό την κλοπή, ωστόσο δε κατάφερε να εισέλθει από την πόρτα ασφαλείας του καταστήματος, καθώς η υπάλληλος είχε ενημερωθεί για την απόπειρα κλοπής λίγο νωρίτερα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τους συλληφθέντες να κινούνται με το αυτοκίνητο του 46χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αιχμηρό αντικείμενο, κουκούλα και γάντια». Στη συνέχεια, οδήγησαν τους συλληφθέντες  στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις προαναφερόμενες ενέργειες.

boxes of tomatoes
Στόχευαν τα διανυκτερεύοντα

«Από την προανακριτική έρευνα ανωτέρω Υπηρεσίας», προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ  «σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τον 49χρονο, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση με διαρκή δράση, τελώντας ληστείες, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, σε διανυκτερεύοντα μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα».

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον 7 περιπτώσεις ληστειών σε 24ωρα μίνι μάρκετ ίδιας επωνυμίας, σε Πειραιά, Νίκαια και Δραπετσώνα. Κατασχέθηκε και  το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τις μεταφορές τους.

Ληστείες σε περίπτερα

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λίγες ώρες πριν, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 39χρονος ημεδαπός για δύο διαδοχικές ληστείες στις περιοχές του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. «Κινούμενος με όχημα», σημειώνει η Αστυνομία «μετέβη αρχικά σε περίπτερο στην περιοχή του Ελληνικού, όπου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθύνοντας λεκτική απειλή στον υπάλληλο, απέσπασε χρηματικό ποσό. Ακολούθως και σε μικρό χρονικό διάστημα, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, διέπραξε ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Λίγο αργότερα, περιπολούντες αστυνομικοί, κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν τον 39χρονο στην περιοχή της Γλυφάδας και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ληστειών. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις