Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αγαπηδάκη στο Επικρατείας: “Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγαπηδάκη στο Επικρατείας: “Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη”

Αγαπηδάκη στο Επικρατείας:"Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε την αξία της και την τίμησε" λέει ο Απόστολος Δοξιάδης για την Ειρήνη Αγαπηδάκη

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Απόστολος Δοξιάδης επικρότησε τη συγκεκριμένη επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. “Η επιλογή της Ειρήνης Αγαπηδάκη για την πρώτη, ιδιαίτερα τιμητική αλλά και συμβολική θέση, αποτελούν αυτοτελή λόγο να θέλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό” ανέφερε ο γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Ειδικότερα, ο Απόστολος Δοξιάδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη “αποτελεί ακριβώς το αντίθετο από ό,τι κακό κατηγορούμε στην πολιτική μας, τον νεποτισμό, τη διαφθορά, την ανικανότητα”. “Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής, τη φτώχεια, τη στέρηση και τις πιο σκληρές περιστάσεις της απομόνωσης της επαρχίας, ένας άνθρωπος τίμιος και καθαρός σαν διαμάντι, ένας άνθρωπος που απέδειξε χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία τεράστιες και αναπάντεχες ικανότητες, δύναμη, εξυπνάδα και αξιοσύνη, που μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα”, σημειώνει ο Απόστολος Δοξιάδης.

“Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε την αξία της και την τίμησε όπως της ταιριάζει” αναφέρει ο Απόστολος Δοξιάδης.

Η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη για την Ειρήνη Αγαπηδάκη:

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τα κριτήρια, η συνέπεια στην εφαρμογή τους, και η ποιότητα των ανθρώπων που αναδείχθηκαν από αυτά, αλλά και, ας μου επιτραπεί, η επιλογή της Irene Agapidaki για την πρώτη, ιδιαίτερα τιμητική αλλά και συμβολική θέση, αποτελούν αυτοτελή λόγο να θέλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.

Η Ειρήνη αποτελεί ακριβώς το αντίθετο από ό,τι κακό κατηγορούμε στην πολιτική μας, τον νεποτισμό, τη διαφθορά, την ανικανότητα. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής, τη φτώχεια, τη στέρηση και τις πιο σκληρές περιστάσεις της απομόνωσης της επαρχίας, ένας άνθρωπος τίμιος και καθαρός σαν διαμάντι, ένας άνθρωπος που απέδειξε χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία τεράστιες και αναπάντεχες ικανότητες, δύναμη, εξυπνάδα και αξιοσύνη, που μεταφράστηκαν σε αποτέλεσμα.

Η Ειρήνη έφτιαξε από το μηδέν την υπηρεσία για τους απροστάτευτους, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Η Ειρήνη έφτιαξε από το μηδέν την υπηρεσία για τους απροστάτευτους, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, και έσωσε χιλιάδες παιδιά από τις φρικαλέες συνθήκες των στρατοπέδων, της εκμετάλλευσης και της κρατικής απανθρωπιάς και αδιαφορίας. Της οφείλουν τη ζωή τους και το μέλλον τους. Και, έπειτα, αφήνοντας το έργο σε άξια χέρια, στη διάρκεια μιας πολύ σύντομης θητείας, μόλις 16 μηνών, ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κατάφερε άθλους στην προληπτική μέριμνα για τις ελληνίδες και τους έλληνες που δεν είχαν τη δυνατότητα της πολυτέλειας της ιδιωτικής υγείας, άθλους οι οποίοι ήταν ως τώρα αδιανόητοι.

Επιτρέψτε μου όμως, ακόμα, και δυο λόγια προσωπικά. Για ελάχιστα είμαι περήφανος στη ζωή μου, χωρίς να νιώθω ταυτόχρονα ότι η περηφάνια είναι κάτι εφήμερο και κατά βάθος ανόητο. Ανάμεσα στα λίγα που νιώθω ότι η περηφάνια αξίζει είναι ότι συνεργάστηκα με την Ειρήνη σε έργα καλά, που φέραμε εις πέρας, και ότι, λόγω αυτού που είδα στο πρόσωπο της την πρότεινα στην πολιτεία για να προσφέρει στην κοινωνία. Η χαρά μου που εισακούστηκα τότε ήταν απερίγραπτη. Και ακόμα μεγαλύτερη είναι σήμερα.

Τίποτε δεν εγγυάται για το μέλλον ενός ανθρώπου, όσο το παρελθόν του. Είμαι λοιπόν σίγουρος ότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα κάνει κάνει από εδώ και εμπρός σπουδαία και μεγάλα πράγματα. Χίλιοι έπαινοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε την αξία της και την τίμησε όπως της ταιριάζει.

Και εσύ, Ρηνιώ μου, παλικαρού, να είσαι πάντα άξια, όπως ήσουν και είσαι ως τώρα, δίκαιη, πεντακάθαρη, ανυποχώρητη στα άνομα συμφέροντα και αλύγιστη στους καλούς και δίκαιους αγώνες. Να μην ξεχνάς ποτέ τις ρίζες σου, και να μην πάψεις ποτέ να πιστεύεις ότι, ναι, τα όνειρα γίνονται με σκληρή δουλειά πραγματικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις