Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Big Brother” σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής
ΕΛΛΑΔΑ

“Big Brother” σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής

Οι κάμερες... φορτιστές

Η καταγγελία ενός νεαρού ζευγαριού, που ανακάλυψε σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Πολυγυρο Χαλκιδικής, εγκατεστημένη κρυφή κάμερα καταγραφής, οδήγησε την Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα, στην αποκάλυψη μιας τρομακτικής πραγματικότητας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος κατηγορείται με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε ότι είχε εγκαταστήσει ολόκληρο σύστημα “Big Brother» και σε άλλα δωμάτια του ξενοδοχείου της τουριστικής περιοχής. Οπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, στα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν στην κατοχή του, βρέθηκαν εικόνες με προσωπικές στιγμές 27 συνολικά ενοίκων, Ελλήνων και ξένων τουριστών! Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Alphafreepress, αναφέρουν ότι οι καταγραφές έλαβαν χώρα από 27 Ιουλίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Από τους καταγεγραμμένους στις κρυφές κάμερες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δέκα τρεις, ενώ οι υπόλοιποι 14 λογικά, δεν γνωρίζουν τίποτε για την υποκλοπή των άκρως ιδιωτικών τους στιγμών μέσα στα δωμάτια που νοίκιασαν! Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης είχε δηλώσει όταν το μέγα ζήτημα ήρθε προ μηνών για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, ότι πράγματι  είχε τοποθετήσει κάμερες κρυφές σε δωμάτια, αλλά όχι για να εκμεταλλευτεί ο ίδιος το «προϊόν».

black and white table lamp
Οι κάμερες για τους… κλέφτες

Συγκεκριμένα, είχε ισχυριστεί ότι προχώρησε στην πράξη αυτή για να αποτρέψει τυχόν κλοπές, που θα μπορούσαν να γίνουν στους χώρους του ξενοδοχείου…Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σε τουριστικό κατάλυμα στην Χαλκιδική. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας».

Στη συνέχεια η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση  Κεντρικής Μακεδονίας, παραθέτει τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η οποία, πλέον, παραδόθηκε και βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα. «Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, προέβαινε σε εγκατάσταση κρυφών καμερών σε δωμάτια του εν λόγω καταλύματος, με σκοπό την παράνομη καταγραφή προσωπικών στιγμών των ατόμων που εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτά».

turned on study lamp beside bed
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξι «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 8 κάρτες μνήμης, ένα  καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία  μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή τάμπλετ και ένα κινητό τηλέφωνο». «Από την μέχρι στιγμής έρευνα», προσθέτει η Αστυνομία «διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει 27 άτομα, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των στοιχείων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η αποκάλυψη για τις κρυφές κάμερες, ξεκίνησε όταν προσκλήθηκε να μείνει σε δωμάτιο του ξενοδοχείου 25χρονη εργαζόμενη σε άλλη επιχείρηση του ίδιου ιδιοκτήτη. Η κοπέλα έφθασε εκεί για να μείνει με 26χρονο φίλο της.

Γνώριζε από ηλεκτρολογικά

Ο τελευταίος, καθώς είχε γνώσεις περί τα ηλεκτρολογικά, παρατήρησε κάποια στιγμή, ότι στην πρίζα ήταν τοποθετημένη κάποια συσκευή, που έδινε την εντύπωση φορτιστή. Κατάλαβε όμως, ότι αυτό ήταν μόνο το καμουφλάζ. Διαπίστωσε ότι ήταν κρυφή κάμερα, μια συσκευή, που όπως καταγγέλθηκε τότε, από το ζευγάρι στην αστυνομία, ήταν ανοιχτή και κατέγραφε συνεχώς εικόνα και ήχο από τις κινήσεις τους!

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το άκρως προσωπικό υλικό των ενοίκων η φιλοξενουμένων στα δωμάτια, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν, παράλληλα να ερευνούν και την «τύχη» των επίμαχων βίντεο. Αν, δηλαδή, είχαν προωθηθεί σε ιστότοπους, που πληρώνουν για να προβάλουν τέτοιου είδους «ροζ υλικό». Αστυνομικές πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων της έρευνας, είπαν στο Alphafreepress, ότι παρά την ενδελεχή και συστηματική έρευνα με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν έχει προκύψει ότι τα βίντεο έχουν «ανέβει» σε ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις